1 de 10
Societat

El Vendrell potencia la inclusió d'infants amb necessitats específiques als casals d'estiu

Serà el tercer estiu que la presència de vetlladores permet «no deixar ningú enrere» en el lleure

El Vendrell ha publicat una guia amb les activiats inclusives d'estiu. | TGNDigital
per Marc Guitart, El Vendrell | 5 de juny de 2023 a les 11:39 |

Per tercer estiu consecutiu, el Vendrell aposta per la inclusió dels infants amb necessitats educatives específiques als casals i les activitats d'estiu. El municipi s'ha convertit "en un referent en aquest àmbit", com recorda Anna Trillas, de l'associació Avancem Junts, cosa que ofereix "moltes oportunitats a les famílies", afegeix.

El suport amb vetlladores permet que, durant el curs escolar, els infants amb TEA o amb necessitats específiques puguin fer activitats extraescolars junt amb la resta de companys. A l'estiu, aquest suport s'estén a les diferents activitats de lleure que s'ofereixen des del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) i l'Ajuntament, com els casals, el campus multiesport, el Basketestiu, o l'Estiuet Artístic."La intenció és no deixar ningú enrere, independentment de les necessitats que tingui, també en el lleure", explica la regidora d'Ensenyament en funcions, Sílvia Vaquero. La regidora creu que és important que "no hi hagi un trencament quan l'infant surt de l'escola", de manera que els nois i noies puguin mantenir-se amb el grup.

"És un suport molt positiu per a les famílies, perquè ens ofereix una manera de conciliar els horaris d'estiu", afegeix Núria Cid, representants de les Associacions de Famílies i presidenta de la Ballaruga. Les AFA tenen un pes important en l'impuls d'aquesta xarxa de suport, així com el tenen entitats com Avancem Junts, l'Associació Trèvol, la Ballaruga o Temps per Cures.  


En aquest sentit, el consistori ha publicat una guia on es poden trobar totes les activitats inclusives que s'ofereixen durant els mesos d'estiu. Vaquero recorda que "no es discrimina cap infant" i que l'únic que pot variar són les ràtios que hi hagi de monitors per infant. Les inscripcions per a les activitats ja estan obertes.

 

Membres de la xarxa de suport a les activitats inclusives del Vendrell.

Membres de la xarxa de suport a les activitats inclusives del Vendrell. Foto: TGNDigital

Participació