Tarragona tindrà aquest estiu cinema a la platja

El cicle 'Cinema Lliure a la Platja' farà parada a la capital tarragonina els dies 10, 17 i 24 de juliol amb tres projeccions

La mostra s'ha presentat a la platja de la Móra.
La mostra s'ha presentat a la platja de la Móra. | Cedida
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 15:56h
Tarragona acollirà aquest estiu —per primera vegada— la mostra 'Cinema Lliure a la Platja'. Serà els dies 10, 17 i 24 de juliol a la platja de la Móra amb tres projeccions de cinema independent i que han obtingut un reconeixement internacional. Es tracta de les pel·lícules 'Alcarràs' de Carla Simón, 'Cinco Lobitos' d'Alaúda Ruiz de Azúa i 'Aftersun' de Charlotte Wells.

Les projeccions començaran a les 21 hores, quan es pongui el sol. El festival, que enguany arriba a la seva dotzena edició, recorrerà del 30 de juny al 10 d'agost vuit platges de Catalunya i Mallorca. A banda de Tarragona, el certamen també es viurà a la costa de Barcelona, el Prat, Sitges, Palamós i Tossa de Mar, així com a Palma i Pollença.
 

"Una oferta cultural de primer nivell i descentralitzada per al veïnat de Tarragona"

Durant la presentació del festival, l'alcalde i conseller de Turisme en funcions de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat que "es tracta d'una oferta lúdica complementària per als càmpings de la ciutat i una oferta cultural de primer nivell i descentralitzada per al veïnat de Tarragona". La previsió de l'Ajuntament és que l'assistència sigui d'un miler de persones.

Per la seva banda, la directora de 'Cinema Lliure a la Platja', Juliana Spadano, ha assegurat que feia temps que es plantejaven que el festival arribés a Tarragona, ja que "té unes platges magnífiques". Spadano també ha subratllat que la mostra vol "donar visibilitat al nou talent i a les dones directores".