ERC, PSC i Junts tanquen un principi d'acord per governar Torredembarra

Segons el pacte a tres bandes, republicans i socialistes es repartiran l'alcaldia del municipi del Baix Gaià

Hi ha un principi d'acord a tres bandes per governar l'Ajuntament de Torredembarra.
Hi ha un principi d'acord a tres bandes per governar l'Ajuntament de Torredembarra. | Josep M. Llauradó
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:12h
Acord a tres bandes a Torredembarra entre Esquerra, el PSC i Junts per formar govern a l'Ajuntament torrenc en el mandat 2023-2027. Segons ha anunciat el partit republicà en un comunicat, s'ha tancat un principi d'acord entre les tres formacions que sumen 13 dels 17 regidors del consistori. ERC en té 6, els socialistes 5 i els juntaires en tenen 2.

Així, segons el pacte, l'objectiu és "dotar d'estabilitat el govern municipal de Torredembarra". Les coincidències principals passen pels punts de programa, però, sobretot, "per la voluntat de garantir una governabilitat estable, àmpliament majoritària i amb capacitat per desenvolupar les polítiques municipals".
 

Alcaldia compartida entre ERC i el PSC

En aquest sentit, Esquerra i el PSC compartirien l'alcaldia, tot i que encara hi ha serrells per tancar, com les carteres que gestionarà cada formació i els eixos del nou govern municipal.

Aquestes qüestions, segons han explicat els republicans en un comunicat, es tancaran abans del ple de constitució de la nova corporació, el dissabte 17 de juny.