Restriccions per la situació de sequera a Salou: tots els detalls

L'Ajuntament ha anunciat que es tancaran el 50% de dutxes i rentadors de peus a les platges

Imatge d'una nena fent servir un rentador en una platja de Salou.
Imatge d'una nena fent servir un rentador en una platja de Salou. | Cedida
08 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:42h
L'Ajuntament de Salou ha anunciat que tancarà un 50% de les dutxes i rentapeus de les platges del municipi. Aquesta és una de les mesures que es recullen en un Ban de l'alcalde en funcions, Pere Granados, publicat aquest dimecres. Totes elles es faran efectives quan entri en vigor la situació d'alerta per sequera hidrològica decretada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 

Segons ha manifestat Granados, "ens trobem en un moment delicat pel que fa a les reserves d'aigua i, entre tots, hem de lluitar i fer front als efectes de la sequera". Per tant, "apel·lem a la responsabilitat ciutadana i, des de l'Ajuntament, demanem que se segueixin estrictament les normes, recomanacions i obligacions que s'estableixen per tal de fomentar l'estalvi, a tots els nivells, tant en l'àmbit públic, com en el privat".
 

Les restriccions i mesures contra la sequera

L'escenari d'alerta suposa un pas la reducció d'aigua en alguns usos, que són de caràcter obligatori per a tots els municipis i indústries connectats a la xarxa del Consorci d'aigües de Tarragona (CAT), entre els quals hi ha Salou. En aquest sentit, hi ha una reducció de la dotació d'aigua mitjana per habitant i dia, que passa a ser de 250 litres per habitant i dia.

Entre altres mesures hi ha la reducció en un 25% de l'aigua per a usos agrícoles, la reducció del 5% per a usos industrials, la reducció de l'aigua per a usos lúdics (5% en usos assimilables i 30% en reg), així com limitacions en el reg de jardins i zones verdes, la prohibició d'ompliment de fons ornamentals, la neteja de carrers o la limitació en l'ompliment de piscines, entre d'altres.

Està prohibida la neteja de vehicles —excepte en establiments comercials—, l'ompliment de piscines està prohibit per normal general, amb algunes excepcions, i el reg de zones verdes només es farà entre les vuit de la tarda i les vuit del matí. Totes les restriccions i mesures contra la sequera al municipi de Salou es poden consultar en el següent enllaç.