Junts per Reus sobre el pacte de govern: «És el retorn del tripartit»

La formació assumeix el seu lloc a l'oposició carregant contra els que encara són els seus socis de govern

Teresa Pallarès assegura que fiscalitzaran l'acció de govern  per vetllar pel seu model de ciutat
Teresa Pallarès assegura que fiscalitzaran l'acció de govern per vetllar pel seu model de ciutat | Laia Solanellas
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:07h
Junts per Reus es compromet a fer una oposició "serena, responsable, constructiva per defensar el model de ciutat dels últims 12 anys". Així ho afirma el partit un comunicat emès arran de l'anunci del pacte que ocuparà el govern de la ciutat el pròxim mandat. Teresa Pallarès afirma que "Junts per Reus serà l'única alternativa davant el govern del PSC, Esquerra i Ara".

La cap de files de Junts no s'ha estalviat crítiques cap a qui encara són els seus socis de govern per haver-se entès amb els socialistes. Assegura que "l'acord entre el PSC, Esquerra i l'Ara és el retorn del tripartit a Reus, amb un model de ciutat del qual estem convençuts que representarà un retrocés per Reus". Recorda que ja va plantejar la campanya electoral com una elecció entre dos models de ciutat contraposats.

"El que ha construït Junts per Catalunya, en els darrers 12 anys amb una ciutat atractiva, respectada i admirada o el que vol recuperar el PSC, que ja sabem com va deixar ciutat". Amb aquest punt de partida, la formació postconvergent es compromet a "fiscalitzar el nou govern municipal per defensar el nostre projecte de ciutat". Una tasca que asseguren que faran des de l'Ajuntament "i a peu de carrer, escoltant la gent, el teixit empresarial, social, veïnal, esportiu i cultural".

Aquest mandat, que acabarà oficialment la setmana vinent, l'Ajuntament de Reus ha estat governat per un pacte entre Junts, ERC i Ara Reus. Després de les eleccions municipals, les dues primeres forces han perdut vots i han passat de set i sis regidors respectivament a cinc cadascuna. Els municipalistes, per contra, han incrementat lleugerament els vots rebuts i han mantingut els dos regidors que ja tenien.

Una reedició del pacte no sumava la majoria absoluta, que a Reus la marquen catorze regidors. Els hauria calgut el suport des de l'oposició o des del govern del PP o de la CUP per evitar un govern socialista. Amb Junts com a tercera força, van ser el PSC i ERC qui van emprendre negociacions per formar govern.

Els primers van tancar un acord amb Ara Reus que complicava enormement una entesa alternativa. ERC ha explorat l'opció de governar amb Junts i la CUP comptant amb el suport del PP durant la investidura. Finalment, però, aquest difícil escenari no s'ha fet efectiu i els republicans s'han sumat al pacte entre el PSC i Ara.