1 de 10
TERRES DE L'EBRE

Alumnes d'FP adeqüen un vehicle en desús per a la unitat canina de la Policia Local d'Amposta

La iniciativa, en el marc d'un projecte InnovaFP entre l'Ajuntament i l'Institut Montsià, s'ha allargat durant dos cursos

Representants de l'Ajuntament d'Amposta, la Policia Local i l'Institut Montsià amb la furgoneta i els gossos de la unitat canina. | Jordi Marsal/ACN
per TarragonaDigital, Amposta | 26 de juny de 2023 a les 15:06 |
Alumnes de cicle formatiu de grau superior d'Automoció de l'Institut Montsià han adequat una furgoneta en desús perquè pugui acollir i traslladar en condicions els gossos de la unitat canina K9 de la Policia Local d'Amposta. En el marc d'un projecte InnovaFP impulsat pel mateix centre i l'Ajuntament, els estudiants han convertit un vehicle policial d'atestats que es trobava emmagatzemat sense cap utilitat malgrat haver tingut un baix ús.

La seva feina, principalment, ha estat remodelar la carrosseria, instal·lar gàbies d'alumini adaptades per als animals, així com també un sistema de refrigeració per tenir-los en condicions a l'interior, especialment a l'estiu. El treball dels alumnes s'han allargat durant dos cursos.

 

"Treballar en un projecte real el contingut del mòdul els resulta molt més motivador"

"Hem pogut alinear voluntats: una furgoneta aturada que hem reparat, la K9 que tenia necessitats i l'Institut Montsià ", ha apuntat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot recordant que es tractava d'un vehicle amb encara força vida útil per davant i que els sabia greu haver de desballestar.

En aquesta mateixa línia, el director del centre, Carles Añó, ha subratllat que el projecte encaixa dins de "l'ecosistema d'innovació" de l'institut d'una forma "exemplar", integrant elements fromatius d'emprenedoria i la participació d'un soci institucional, com en aquest cas l'Ajuntament.


"El resultat ha estat tan bo que algú podria pensar que seria una sortida professional modificar vehicles", ha apuntat Añó. Especialment, ha remarcat, ha possibilitat la millora de la formació dels estudiants amb "projectes reals i amb utilitat per a la comunitat".

"Treballar en un projecte real el contingut del mòdul els resulta molt més motivador", ha certificat el professor de projecte de l'Institut Montsià, Joan Garriga.
Participació