1 de 10
OBRES

Aproven el projecte per construir nous carrils bici a la carretera N-340 a Tarragona

En l'aprovació també s'inclou l'apantallament acústic de l'A-7

Es construirà un carril per a bicicletes i vianants al pont del Francolí, a l'N-340. | Google Maps
per TarragonaDigital, Tarragona | 13 de juliol de 2023 a les 13:50 |
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat provisionalment —i ha sotmès a tràmit d'informació pública— el projecte de traçat per a la millora de la seguretat viària amb la construcció d'un carril de vianants i bicicletes en les carreteres N-340 i N-340a i l'apantallament acústic de l'autovia A-7, a Tarragona, segons s'ha publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El projecte té per objecte definir amb el grau de detall suficient per a la seva construcció, tres actuacions. La primera d'elles és la construcció d'un carril de vianants i bicicletes a l'N-340, entre l'enllaç amb l'autovia A-7, al nord-est de Tarragona, i la frontera del municipi amb Altafulla.


La segons actuació és la construcció d'un carril per a vianants i bicicletes a la carretera N-340A, al pont sobre riu Francolí. Finalment, el tercer projecte és l'apantallament acústic dels dos marges de l'autovia l'A-7, en el tram conegut com a primer cinturó de Tarragona.
 

Traspàs dels trams de les carreteres N-340 i N-340A

L'actuació es complementa amb el traspàs dels trams afectats de les carreteres N-340 i N-340a a l'Ajuntament de Tarragona, ja que aquests trams no contribueixen al trànsit de llarga distància i adopten una funció predominantment local. D'aquesta manera, l'Ajuntament es convertirà en el nou encarregat de la seva conservació i manteniment com a nou titular de la via.


La cessió d'aquests trams, que actualment pertanyen a la Xarxa de Carreteres de l'Estat, se signarà en les pròximes setmanes, segons es explicar fa pocs dies en una visita de la ministra Raquel Sánchez a Tarragona.
Participació