1 de 10
LABORAL

Els treballadors de la Residència Nostrallar dels Pallaresos denuncien impagaments

Els empleats s'han concentrat aquest dijous al matí davant el centre de treball per reclamar els pagaments pendents

Els treballadors i treballadores s'han manifestat aquest dijous davant la Residència Nostrallar. | CCOO
per TarragonaDigital, Els Pallaresos | 20 de juliol de 2023 a les 12:23 |
Els treballadors i les treballadores de Residència Nostrallar dels Pallaresos, gestionada per Sophos Gestió SL, s'han concentrat aquest dijous al matí davant el centre per denunciar l'impagament dels salaris per part de l'empresa. Aquesta problemàtica també afecta els empleats de la residència que la companyia gestiona a Barberà del Vallès.
 
En aquest sentit, CCOO ha assegurat que els treballadors i treballadores van cobrar la paga extra de juny amb 15 dies de retard, mentre que no havin rebut cap import de la nòmina ordinària del mes de juny. En aquest sentit, el sindicat ha explicat que amb l'inici de les concentracions han rebut el 50% de la nòmina pendent.

 

El 80% de les places reben el pagament directe de la Generalitat de Catalunya

El comitè d'empresa assegura que s'ha posat en contacte tant amb la direcció del centre, així com amb la patronal Acra, "sense haver obtingut cap tipus de resposta". També han sol·licitat per escrit el compliment del conveni en relació al pagament dels salaris, "però tampoc hem tingut resposta".

Segons CCOO no hi ha cap mena d'informació que pugui justificar el retard en el pagament dels salaris, ja que el 80% dels llits reben el pagament directe de la Generalitat de Catalunya. Tot i la greu situació, des de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya s'ha recordat que  "la plantilla no ha faltat ni un sol dia al seu lloc de treball, demostrant la seva gran professionalitat".
Participació