Pau Ricomà deixa l'Ajuntament de Tarragona: dijous serà el seu darrer plenari

L'exalcalde deixa l'acta de regidor després de vuit anys, quatre dels quals liderant la ciutat

Pau Ricomà deixarà l'acta de regidor en el plenari del pròxim dijous,.
Pau Ricomà deixarà l'acta de regidor en el plenari del pròxim dijous,. | ERC Tarragona
25 de juliol del 2023
Actualitzat a les 12:52h
Pau Ricomà, alcalde de Tarragona entre 2019 i 2023, deixarà l'acta de regidor el pròxim dijous 27 de juliol durant la celebració del ple ordinari. Ricomà, que s'ha acomiadat aquest matí en una roda de premsa, posarà punt final a una trajectòria de vuit anys al consistori tarragoní. Carles Farré, número 7 de la llista d'Esquerra en les eleccions del passat 28-M, serà el seu substitut.

Durant la seva compareixença, que s'ha fet al Pati Jaume I del Palau Municipal, Ricomà ha  lamentat el paper de les "elits amb poc enginy i porucs amb poca força que posen el fre al desenvolupament de la Tarragona del segle XXI". En aquest sentit, ha demanat un "relleu dels lideratges".

En aquest sentit, l'exalcalde ha dit que "convé que científics, geògrafs, de medi ambient, artistes a l'ombra de la universitat, prenguin les regnes de Tarragona", ha clamat. Com a repte de ciutat, el republicà també ha fixat la "cohesió urbanística", que comporta una "cohesió cultural", ha indicat.

L'exalcalde també ha demanat "la implicació de tota la ciutadania en dirigir Tarragona", impulsant una "vertadera participació" de les persones immigrants. "Són un actiu importantíssim, i han d'estar al capdavant de les institucions amb plena normalitat", ha reblat.
 

Plens "violentats"

L'exalcalde ha defensat la "bona política pensada per transformar", per a continuació, carregar contra la "mala política" que creu que cal "desterrar", perquè "ataca la persona i no a les idees", ha dit. Ricomà ha lamentat que durant el darrer mandat ha aparegut la ciutat amb cartells on s'hi veia la cara de l'alcalde per denunciar la brutícia o la seguretat, relacionant-los amb el masclisme i les violacions.

"Es pot criticar el que sigui, sense posar el dit a l'ull ni cosificar", ha reclamat l'exbatlle. En la mateixa línia, Ricomà ha manifestat que els plens municipals han estat "violentats de manera injustificada" per persones "que ara són conselleres" o que "han fet campanya pel PSC". També ha denunciat rebre amenaces al carrer al voltant del contracte de la brossa.
 

Ricomà assegura que deixa un grup municipal "molt potent"

Després de no aconseguir revalidar l'alcaldia el 28-M, Ricomà ja va dir que plegaria passades les eleccions generals. Sobre aquesta qüestió, l'exalcalde ha manifestat que el "lideratge s'ha de produir d'una manera natural. No està escrit, però aquests quatre anys s'escriurà".

Així, ha destacat que deixa un grup municipal "molt potent, molt millor que jo". Distanciant-se de l'oposició que ha fet el PSC durant el seu mandat com a alcalde, Ricomà ha parafrasejat Marc Aureli: "La nostra venjança és no ser com ells".