1 de 10
SOCIETAT

Dues cerveses reusenques, premiades al principal festival internacional

La marca local ha aconseguit dues medalles de bronze per a les dues cerveses que fa menys d'un any que produeixen

La marca vol fer-se gran vinculada a la ciutat de Reus | Blaih
per Jordi Olària Gras, Reus | 8 d'agost de 2023 a les 18:03 |
Dues cerveses reusenques han estat premiades al principal festival cerveser d'àmbit internacional. L'artífex de la cervesa és Andreu Blai Hererro, mestre cerveser que ha treballat per tot el món fins que s'ha establert a Reus. "M'adoní que faltava una marca que s'identificara amb la ciutat, la comarca i els voltants", explica.

La seva dona també s'ha implicat en el projecte i és l'autora dels dissenys de les etiquetes. Sota la marca reusenca de Blaih produeix dues cerveses que han estat guardonades amb la medalla de bronze a les respectives categories al World Beer Awards. És "el festival de cervesa més important i prestigiós internacionalment", subratlla Blai.


Han guanyat la medalla de bronze a les categories Recepta Original i Blat Torrada. La primera, per a la cervesa d'estil gose que produeixen, una varietat de fermentació alta originària d'Alemanya. Com explica ell mateix, "es diferencia d'una lager tradicional en què té un toc àcid i herbes aromàtiques".

La segona és una cervesa de blat també amb la recepta tradicional alemanya, però amb el toc torrat que no sol ser habitual. Un motiu d'alegria afegit per a l'artífex de la Blaih és el fet que la producció va començar el mes de desembre passat. Quan no fa ni un any ja han rebut tant aquests dos guardons com la medalla de plata a la recepta original al Barcelona Beer Festival.

 

L'objectiu, tenir la primera fàbrica cervesera de Reus

La producció de Blaih és, ara mateix, un projecte personal, però que vol convertir en un de laboral. Està buscant inversors que li permetin instal·lar la producció a la ciutat de Reus. Actualment, la produeixen a València, en una planta que és 100% ecològica.

"El projecte es basa a fer cervesa ecològica i de proximitat", resumeix Blai. "Per això no l'hem pogut fer a Catalunya, que ens haguera agradat, perquè no hi ha cap marca que sigui 100% ecològica", explica. Amb tot, no amaga que "ara tenim la marca, i la meta és aconseguir tenir la primera fàbrica de Reus".


Com explica, els ingredients els obtenen tan a prop d'on poden, "molts venen de Catalunya, de Girona i de Lleida, els que podem de la península, i els que no hi són, d'Europa". Amb aquest punt de partida produeixen uns 2.000 litres cada tres mesos, és a dir, unes 6.000 ampolles de Blaih.

"Per ara fem la distribució nosaltres mateixos, a Reus, Cambrils i Tarragona, i a València, perquè la meva família és d'allà i se n'encarreguen", detalla Blai. Tot i voler fer un salt endavant en la producció en el futur, no implicarà incrementar gaire el radi de distribució. "El nostre focus és el Camp de Tarragona, no volem distribuir-la molt lluny per evitar petjada de CO2, l'ecologia és molt important per nosaltres", explica.
Participació