1 de 10
Indústria química

Pas endavant per controlar la contaminació acústica a l'entorn de la indústria química de Tarragona

La licitació inclou la renovació d'equips d'equips de mesurament ambiental

Imatge d'arxiu de la indústria química tarragonina. | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 18 d'agost de 2023 a les 09:16 |
Nou contracte de la Generalitat per controlar la contaminació, ambiental i acústica. Tal com ha avançat el Diari de Tarragona, la licitació, de més d'un milió d'euros, vol complementar la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya i està dividida en onze lots. La novetat: 14 sensors de monitorització del so i 3 sonòmetres més per fer-ne el seguiment.

D'aquesta manera, en indrets encara per determinar, el Departament d'Acció Climàtica preveu obtenir dades sobre la situació existent a l'entorn de la indústria química del Camp de Tarragona. La renovació dels equips inclou els sensors de diòxid de sofre o els captadors d'amoníac, no tan sols a les comarques tarragonines sinó arreu de Catalunya.


La Xarxa compta amb 13 punts de mesura al Camp de Tarragona: cinc a Tarragona -Bonavista, Eixample Sud, Loreto, Sant Salvador i Universitat Laboral. El territori serà el primer a incorporar un seguiment del so a una zona industrial. Els equips sol·licitats són de classe 1, els de més precisió. En total els 14 sensors i els 3 sonòmetres pugen a un pressupost de 81.860 euros amb IVA i les ofertes es podran presentar fins al 15 de setembre.
Participació