1 de 10
Inici curs escolar

El curs comença a Tarragona amb les reivindicacions dels docents

Una de les novetats a l'escola del Miracle és la reforma del pati, després del temporal de 2022 que va derruir el mur

Alumnes entrant a l'escola del Miracle de Tarragona, en el primer dia de curs. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 6 de setembre de 2023 a les 12:39 |
Alegria i resignació a parts iguals: aquest dimecres ha començat el curs escolar a l'educació infantil, primària i ESO i tres sindicats -CGT, USTEC i Intersindical- han volgut fer coincidir aquesta jornada amb una vaga que reclama millors condicions i rebutja la decisió del Departament d'Educació de la Generalitat d'avançar l'inici de curs.

A l'escola del Miracle, a Tarragona, ja hi havia mares i pares des de tres quarts de nou del matí. Mentre la canalla saludava els seus companys, alguns progenitors respiraven alleujats perquè finalment s'han acabat les vacances que, en algun cas, tenia els fills "avorrits" i "inquiets" a casa.


Araceli Luque, directora del centre, avisa però que la tornada no serà tan agradable, donada la manca de preparació dels docents -fa tres dies que s'han incorporat al lloc de treball- i les altes temperatures -fins a 30 graus- que es poden donar a l'interior de les aules, ja de per si massificades.

A l'escola del Miracle hi comencen el curs 350 alumnes tant d'educació infantil i primària i seran ells els que estrenaran les noves pistes esportives, reformades arran del temporal de Santa Tecla de 2022, que va derruir un mur i va impossibilitar durant tot el curs que es poguessin utilitzar les pistes de bàsquet i de futbol. "Ara falta que s'habilitin espais de benestar, falten espais d'ombra", ha explicat la directora, que ha agraït l'"esforç" de l'Ajuntament.

 

El pati de l'escola del Miracle, ja reformat, després d'un any d'obres. Foto: Josep M. Llauradó

 

Vaga per començar el curs

Per la seva banda, els sindicats CGT, USTEC i Intersindical havien convocat per a avui una jornada de vaga de docents. Cinc membres de CGT s'han posat a la porta a repartir octavetes a mares i pares, per explicar els motius de la vaga, alhora que han pogut també penjar una pancarta a la façana de l'escola. "El calendari imposat no ens afecta laboralment, però sí que afecta a la qualitat pedagògica", han explicat des de CGT, després que no s'hagi arribat a cap acord amb la Generalitat.

A banda de la manca de temps de preparació del curs i de les altes temperatures, també denuncien les ràtios elevades i que s'inverteixi un 6% del PIB tal com marca la LEC, així com també que es contracti tot el personal que no s'està substituint.

 

L'entrada de l'escola del Miracle, a Tarragona, en el primer dia de curs. Foto: Josep M. Llauradó

Participació