1 de 10
Mobilitat

Patinets i bicis elèctriques a Tarragona: l'Ajuntament adjudica el nou contracte

Tier Mobility serà l'única empresa autoritzada a oferir el servei de patinets elèctrics i, com a novetat, també la implantació del 'bicing'

Patinets i bicicletes elèctriques es repartiran per la ciutat. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 12 de setembre de 2023 a les 12:48 |
La ciutat de Tarragona va viure la irrupció del servei de lloguer de patinets elèctrics com una autèntica onada. Fins a cinc empreses van començar a oferir aquest servei de forma simultània, omplint la ciutat d'aquest vehicle de mobilitat personal i causant molts cops una sensació de descontrol. A poc a poc, es van anar retirant fins que el consistori va decidir engegar un concurs públic i posar ordre.

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat l'empresa que ha guanyat la licitació després d'obtenir la millor puntuació al concurs públic que es va engegar. De les tres empreses que es van presentar, Tier Mobility serà l'encarregada d'oferir aquest servei a partir d'ara a Tarragona.


Ho farà no només amb patinets elèctrics, sinó que, com a novetat, també implantarà el servei de lloguer de bicicletes elèctriques. La consellera de mobilitat, Sonia Orts, ha assegurat que d'aquesta manera l'ajuntament podrà "millorar aquesta gestió, revertint una situació de descontrol i sensació de concessions d'empreses il·limitades que circulaven per la ciutat".

Patinets i bicicletes de lloguer


Així doncs, Tier Mobility oferirà a partir d'ara el servei de lloguer de patinets elèctrics i bicicletes elèctriques a Tarragona, a la vegada que també s'encarregarà del manteniment, la recollida i l'actualització del servei en tot moment, segons ha explicat el consistori.La guanyadora de la licitació oferirà en aquest nou contracte fins a 600 nous patinets elèctrics i 300 bicicletes. La circulació d’aquests nous vehicles es regirà, com sempre, per l'Ordenança General de Convivència i ús dels Espais Públics de Tarragona. 

Orts ha explicat que "el plec de condicions de la licitació especifica que tots els patinets i bicicletes han de tenir una antiguitat de menys de dos anys" i que, en cas de pròrroga del contracte, "hauran de renovar tots els vehicles".
Participació