1 de 10
Política

ERC Reus acomiada Carles Prats: «Intentarem estar a l'altura del seu llegat»

El fins ara regidor d'Esquerra a l'Ajuntament de Reus oficialitza la seva marxa del grup municipal i el substituirà Òscar Subirats

Subirats serà el substitut de Prats a l'Ajuntament de Reus. | L.S.
per Laia Solanellas, Reus | 14 de setembre de 2023 a les 17:19 |
Ja és oficial: Carles Prats renunciarà al seu càrrec com a regidor d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Reus el pròxim ple municipal, previst pel 29 de setembre. En una roda de premsa amb la presència de l'executiva local, Prats ha explicat els motius que l'han impulsat a prendre aquesta decisió, a la vegada que Noemí Llauradó, portaveu del grup municipal, ha anunciat que Òscar Subirats —el següent nom a la llista d'ERC— serà el successor natural de Prats al capdavant de l'Àrea d'Empresa, Formació i Ocupació, "una de les més transcendentals que tenim" segons Llauradó.

"Intentarem estar a l'altura del llegat de Carles Prats" ha estat la frase més significativa d'una roda de premsa, realitzada a la seu del partit republicà a Reus, on el mateix Carles Prats ha exposat els motius pels quals ha decidit deixar la seva funció com a regidor.

Una decisió meditada


"Ha estat una decisió meditada i no impulsiva, parlada amb la família i el grup municipal" ha assegurat Prats. De fet, el rumor sobre la seva marxa feia mesos que ressonava a la ciutat, una qüestió que ha ratificat explicant que "es va acordar posposar la decisió pel pròxim ple després de les eleccions generals". 

Alguns rumors també apuntaven que la seva marxa arribava després de la pèrdua de competències amb la nova composició del govern de Reus, així com el canvi de rumb en el projecte del Mercat del Carrilet, el qual ERC va apostar fermament per traslladar-lo i reformular-lo i finalment l'opinió del PSC es va acabar imposant i continuarà com fins ara.

 

Prats deixarà l'acta de regidor al pròxim ple. Foto: L.S.Sobre aquest fet, Prats ha volgut deixar clar que "no hi ha hagut discordança en res i contra ningú" a l'hora d'abandonar l'acta de regidor. El projecte Reus Espais Vius, la revitalització del Mercat Central i el futur Gastromercat i la futura Escola d'Oficis al Vapor Vell són els projectes impulsats durant el seu mandat que Prats ha volgut destacar.


També ha posat 'deures' al seu substitut, el qui ja va ser regidor d'ERC Òscar Subirats, explicant que li agradaria que no es perdés la creació de l'oficina d'atenció a l'empresa, la implementació d'una moneda local i el projecte Reus Espais Vius.

Continuarà vinculat amb Esquerra


Després d'un sentit aplaudiment dels presents, Noemí Llauradó ha afegit que Carles Prats continuarà vinculat amb ERC, mantenint la presència als organismes on el partit té representació a la ciutat: "Això ens tranquil·litza", ha assegurat.


Sobre el relleu de Prats, Llauradó ha mostrat confiança plena en Subirats afegint que "coneix de primera mà tots els projectes". Després de la seva etapa com a regidor d'ERC en el passat mandat, Subirats va quedar fora pels resultats a les municipals i ara exercia com a assessor de govern.

El 'timing' ara del relleu arrencarà el 29 de setembre, dia en què està previst que se celebri el ple de l'Ajuntament de Reus, on Carles Prats presentarà la seva renúncia. A partir d'aquí, Òscar Subirats haurà de dur les seves credencials a la junta electoral i, un cop aprovades, podrà ser investit com a regidor al següent ple.
Participació