1 de 10
Obres

Comença la transformació del passeig de les Cales de Miami Platja amb un cost de més de 10MEUR

L'actuació, una «reivindicació històrica» del municipi, es preveu que estigui enllestida el primer trimestre de 2024

Està previst que les obres acabin el primer trimestre de l'any vinent. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Mont-roig del Camp | 14 de setembre de 2023 a les 18:14 |
Les obres per remodelar el passeig de les Cales de Miami Platja a Mont-roig del Camp han arrencat el dimecres, 13 de setembre, després dels treballs previs de preparació. L'actuació té un pressupost de més de 10 milions d'euros, finançats amb els Next Generation.

En concret, es remodelaran 3.129,34 metres, des de la Cala dels Àngels fins a la Cala dels Penyals. Les obres van a càrrec del Ministeri de Foment, a través del servei de Costes del Ministeri per la Transició Ecològica. La previsió és que estiguin acabades el primer trimestre de l'any vinent per complir amb els terminis requerits pels fons europeus. Des de l'Ajuntament recorden que es tracta d'una "reivindicació històrica" que suposava un "greuge" respecte a altres municipis.


Les obres s'han iniciat entre els números 149 i 111 del passeig Mediterrani i, des d'aquest dijous, s'han tallat els accessos a la cala dels Àngels, del Pescador, del Bot, així com a la cala Califòrnia i a la de Santa Fe. A partir d'ara, només hi tindran accés els vehicles dels residents d'aquesta zona. Els treballs es faran en les cales dels Àngels, Bot, Misteri, Solitari, Sirenes, Vienesos i dels Penyals. L'objectiu és configurar el passeig com un espai per a vianants, permetent només l'accés dels vehicles dels residents i dels serveis municipals i emergències.

Des de l'equip de govern indiquen que la voluntat és ordenar i urbanitzar el sòl, segons els criteris de sostenibilitat ambiental, de recuperació i potenciació de valors paisatgístics propis de l'entorn natural. El projecte també inclou tres miradors entre les cales dels Àngels, Bot i cala Misteri. Pel que fa al mobiliari, destaca la instal·lació de pèrgoles, dos grups de grades, baranes, tres zones de jocs infantils, circuits físics, mòduls per aparcar bicicletes, conjunts escultòrics, fonts i bancs, entre altres.

Reivindicació històrica


La remodelació d'aquesta zona és una de les reivindicacions històriques per millorar aquesta àrea, que no és de competència municipal. Des del consistori assenyalen que des de fa temps "patien un greuge comparatiu amb altres localitats del litoral". "Recordem que fa més de vint anys que l'Ajuntament va fer la tramitació urbanística per protegir aquestes cales i que l'any 2010 l'estudi d'arquitectura i disseny Capella Garcia Arquitectura va dissenyar el projecte original", remarquen en un comunicat.
Participació