1 de 10
NETEJA

Quatre empreses opten al nou contracte de la neteja de Tarragona

Pel que fa al lot 2, que inclou la gestió de la deixalleria, només una empresa ha presentat oferta

Imatge d'un vehicle de la neteja a la Rambla Nova de Tarragona. | Antonio Ramos
per TarragonaDigital, Tarragona | 18 de setembre de 2023 a les 16:00 |
L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que quatre empreses han presentat oferta al lot 1 del nou contracte de la neteja, que inclou el servei de transport i recollida de residus urbans de competència municipal, així com la neteja viària i la neteja de platges, terrenys i camins municipals i informació ambiental. Les empreses que opten al contracte, valorat en més de 20 MEUR anuals, són GBI PAPREC SA, FCC Medio Ambiente SAU, Urbaser SA i UTE Valoriza Servicios Medioambientales.

Pel que fa al lot 2 del contracte de neteja, que inclou el servei de gestió de la deixalleria municipal, reservat a centre especial de treball o empresa d'inserció, s'ha presentat una oferta, a càrrec de la Fundació Formació i Treball.


Cal recordar que el passat mes de desembre, la licitació va quedar deserta i que el passat mes d'abril el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va paralitzar la licitació del contracte per un recurs.
 

"Hem sabut abordar les demandes tècniques i econòmiques que se'ns reclamaven"

La consellera de Neteja, Sonia Orts, ha destacat la importància de les empreses que a dia d'avui s'han presentat perquè això vol dir "que hem sabut abordar les demandes tècniques i econòmiques que se'ns reclamaven, alhora també vol dir que l'hem adaptat a les necessitats reals i de futur, sense perdre l'eficiència".


En aquest sentit, Orts ha afegit que "creiem que alguns dels motius de la concurrència han pogut ser la retirada del criteri de vehicles d'hidrogen o el fet de posar a disposició un solar municipal per a fer la reserva de vehicles".

"Hem afavorit la participació i incrementat l'interès per part de les empreses participants, fent un contracte realista" ha conclòs la consellera. A partir d'ara, en els pròxims mesos, s'hauran de valorar totes les propostes presentades i finalment adjudicar-ne la contractació.
Participació