Construiran una nau logística de més d'11 hectàrees al sector industrial H12 a Mas Sunyer de Reus

L'empresa P3 Logistic Parks adquireix aquest lot i el converteix en el projecte logístic més gran que actualment hi ha a Catalunya

Imatge dels terrenys on s'ubicarà la nau industrial.
Imatge dels terrenys on s'ubicarà la nau industrial. | TarragonaDigital
19 de setembre del 2023
Actualitzat a les 14:16h
El llargprocésurbanístic al sector industrial H12 a Reus, conegut com a MasSunyer, sembla que comença a veure la llum. Després que Amazondescartés el projecte d'implementar un centrelogístic de 80.000 metres quadrats en aquests terrenys, un cop s'han pogut resoldre els entrebancsadministratius, P3 Logistic Parks ha estat l'empresa que ha decidit fer un pas endavant i adquirir els terrenys.
 

Mapa de l'àrea comprada per l'empresa a Mas Sunyer. Foto: TarragonaDigital



Es tracta d'un macroprojecte amb unes magnituds que el converteixen en el projectelogísticmésgran que actualment hi ha a Catalunya. Després de la retirada d'Amazon, l'Ajuntament de Reus va posar en marxa la maquinària per ajuntarparcel·les de la zona i crear un lot més gran que fos atractiu per aquest tipus d'empreses.

El consistori ha ceditvials i parcel·les durant aquests quatre anys que ha durat el procés urbanístic per fer la reparcel·lació, el qual ha culminat en la creació d'un terreny de fins a 175.000 metres quadrats ubicats en aquest punt amb connexionsestratègiques, amb connexions directes a l'A-7, la T-11, proximitat amb la química, l'aeroport i el port.

Un projecte equivalent a 15 camps de futbol


Les magnituds d'aquest projecte que l'empresa P3 Logistic Parks vol tirar endavant són enormes: la dimensió dels terrenys equival a una expansió de 15 camps de futbol. L'empresa que ha adquirit aquesta gran àrea buscarà, ara, un comprador que estarà enfocat a la logística, ja que és la qualificació d'ús de la qual disposa aquesta zona.

 

Sandra Guaita s'ha reunit aquest matí amb el president de l'empresa que ha adquirit els terrenys. Foto: L.S.



La previsió és que els treballs de construcciós'iniciïn durant la segonameitat del 2024 i finalitzin a mitjan del 2025. El directorgeneral de la companyia, JavierMérida, no ha detallat la inversió de l'actiu ni quina empresa estaria interessada a adquirir-ho. Tot i això, ha confirmat que la infraestructura està pensada per a empreses que facin gransdistribucions i que puguin donar servei a la penínsulaIbèrica, al sud de França i al nord d'Itàlia.

També ha explicat que la nau que es construirà tindrà 111.250 metres quadrats, amb una altura de 12,5 metres, i estarà dotada de magatzems i oficines. L'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha celebrat la compra i ha explicat que això és "un pas que és el principi de tot", ja que encara queda un llarg recorregut fins que es desveli quina empresa s'hi instal·larà.