Dispositiu especial de seguretat a Tarragona pels dies grans de Santa Tecla 2023

S'incrementarà la presència policial, s'activarà la unitat de drons de la Guàrdia Urbana i es controlarà la venda d'alcohol, entre d'altres

L'Entrada del Braç de Santa Tecla és el punt culminant de la jornada.
L'Entrada del Braç de Santa Tecla és el punt culminant de la jornada. | Ajuntament de Tarragona
21 de setembre del 2023
Actualitzat a les 9:43h
Amb l'arribada dels moments més intensos de la FestaMajor de Tarragona, la Guàrdia Urbana, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i ProteccióCivil, ha posat en marxa un dispositiuespecial de seguretat ciutadana per garantir el bon funcionament dels esdevenimentsprincipals. Un any més, la policia local i els Mossos d'Esquadra augmentaran la seva presència i efectius als punts de concentració de persones i durant les hores de major afluència.

Els llocsvigilats inclouen la plaça de la Font, el passeig de SantAntoni, el Parc de la Reconciliació, el passeig de les Palmeres i els carrers de la PartBaixa Rebolledo i Cartagena, així com PauCasals, Via de l'Imperi i RamblaVella, al cor de la ciutat. La policia local vetllarà per evitar la vendad'alcohol no autoritzada i prevenir els robatoris, a més de garantir un estacionament adequat dels vehicles.

L'alcalde de Tarragona i responsable de Seguretat Ciutadana, Rubén Viñuales, ha destacat que aquest dispositiu té com a objectiu principal la prevenciód'incidents en aquests moments de màximaconcentració de persones. "És fonamental gaudir de les festes amb seguretat", ha subratllat.

El dispositiu de seguretat està dissenyat segons la tipologia dels esdeveniments, siguin multitudinaris, itinerants o de petit format, però que requereixen una atencióespecial, els dies 21, 22 i 23, com a segon cap de setmana intens de la Festa Major.
 

Baixada de l'Àliga amb Servei de Megafonia


En un dels esdeveniments més multitudinaris, la Baixada de l'Àliga el dia 21, l'Ajuntament oferirà novament el servei de megafonia que ja va ser un èxit l'any anterior. A través de missatges de veu, es recordaran les normes principals, es donaran consells i es donaran instruccions específiques per a la Baixada, a més de reforçar el dispositiu de seguretat i el servei sanitari.

Durant la Baixada, la unitat de drons de la Guàrdia Urbanacontrolarà l'esdeveniment des de l'aire, proporcionant una eina útil per gestionar incidents puntuals.

Enguany, a causa de raons de seguretat relacionades amb la instal·lació de la bastida al Pretori, la Baixada de l'Àliga no passarà pel carrerSantHermenegild, sinó que es reprendrà directament a Pescateria (altura carrer la Nau).

D'altra banda, es tornarà a instal·lar el PuntLila en diversos esdeveniments destacats com la plaça de Rei el 21 i el Parc Francolí els dies 22 i 23. També es disposarà de tres punts d'atenciósanitària al carrer Pare Iglesias, la plaça del Rei i la plaça de la Font.

En cas de qualsevol incidència o situació d'emergència, es recomana trucar al 092 o al 112, amb la disposició de Guàrdia Urbana i Protecció Civil per atendre les necessitats dels ciutadans.