1 de 10
Santa Tecla 2023

Tarragona finalitza la festa major i ja espera la següent

Milers de persones inunden la Rambla Nova durant el correfoc i la traca

El correfoc ha posat punt i final a la festa major de Tarragona. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 25 de setembre de 2023 a les 08:59 |
La ciutat de Tarragona ha viscut aquest diumenge un dia amb grans aglomeracions per acomiadar la seva festa major per excel·lència, en honor a la patrona, Santa Tecla. A primera hora de la tarda amb els pilars i a la nit amb el correfoc i la traca, els tarragonins i els visitants s'han llençat al carrer per aprofitar els darrers instants de la celebració.

I és que a les deu de la nit sortien des de la plaça de la Mitja Lluna el Ball de Diables de Torredembarra, el del Vendrell, el de Vilanova i la Geltrú, el de Tarragona, el Voramar de Serrallo, així com diferents bèsties de foc com el Drac del Morell, el de Castelló de la Plana, el de Tarragona, així com el Bou de Tarragona, la Víbria i el Griu.


El carrer Unió i tot seguit la Rambla Nova s'han tornat a il·luminar per tal que els tarragonins puguin tornar a pensar en la festa major següent, la de 2024. La traca de la Pirotècnia Martí, de Borriana, ha posat la cirereta al pastís amb la traca i el ja tradicional "Visca Santa Tecla!" al capdamunt de l'avinguda principal de la ciutat. Els soroll dels petards s'ha convertit en l'últim so tecler: Santa Tecla ha dit arreveure.
 
Participació