1 de 10
SUCCESSOS

Declaren zona catastròfica Alcanar, Ulldecona i Santa Bàrbara pels aiguats

El Consell de Ministres ho ha acordat en la seva reunió d'aquest dilluns

Veïns d'Alcanar retiren aigua acumulada al Passeig Marítim. | Mar Rovira/ACN
per TarragonaDigital, Madrid | 25 de setembre de 2023 a les 17:46 |
El Consell de Ministres d'aquest dilluns ha declarat zona afectada greument per emergències els municipis afectats per la gota freda aquest setembre. Entre els territoris inclosos en la declaració per les afectacions de la DANA del 3 i 4 de setembre hi ha la demarcació de Tarragona, concretament els municipis d'Alcanar, Ulldecona i Santa Bàrbara, tots tres a la comarca del Montsià.

En aquest sentit, a banda de Catalunya, hi ha vuit comunitat autònomes que s'inclouen en la declaració de zona catastròfica: Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, País Valencià, Illes Balears, Madrid i Múrcia.


La decisió del govern espanyol en funcions obre la porta perquè els afectats puguin sol·licitar ajudes econòmiques.
 

"Acompanyem amb aquestes ajudes persones, empreses i ajuntaments"

La portaveu de l'executiu en funcions, Isabel Rodríguez, ha remarcat en roda de premsa que l'objectiu d'aquesta declaració és "completar la competència de les comunitats autònomes acompanyant amb aquestes ajudes a persones, empreses i ajuntaments que han tingut aquests danys".


Rodríguez ha recordat que la part dels danys relacionats amb l'agricultura va per un altre canal i ha reivindicat que el govern espanyol ha actuat amb "agilitat" i al llarg de la legislatura ha "reduït els temps de resposta" davant d'aquesta mena de catàstrofes naturals.
Participació