El Festival del Vi i la Gastronomia de Cambrils celebra la seva tretzena edició

El 'Cambrils, entrada al País del Vi' tindrà lloc de l'11 al 15 d'octubre al Parc del Pescador

Imatge de la presentació de la Fira del Vi i la Gastronomia de Cambrils.
Imatge de la presentació de la Fira del Vi i la Gastronomia de Cambrils. | Cedida
05 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 10:50h
La 13a edició del Festival del Vi i la Gastronomia 'Cambrils, entrada al País del Vi' torna al Parc del Pescador de l'11 al 15 d'octubre per oferir tota una experiència al voltant dels vins, caves i vermuts de 26 cellers d'arreu de la província, maridats amb les degustacions gastronòmiques de 17 restaurants i productors cambrilencs.

La 13a edició tindrà una durada de quatre dies i mig. L'horari del primer dia, dimecres 11 d'octubre, serà de 18 a 23 hores, mentre que del 12 al 15 d'octubre la fira obrirà d'11 a 15 hores i de 18 a 23 hores. Les activitats es desenvoluparan a tot l'espai del Parc del Pescador per donar cabuda a tots els assistents en un ambient distès i acollidor.

L'esdeveniment està organitzat pel Patronat de Turisme de Cambrils amb la col·laboració de diversos departaments de l'Ajuntament i el suport de la Cambra de Comerç de Reus i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.
 

La mostra es converteix en festival

La cita s'ha presentat aquest dimecres, en el marc d'una roda de premsa en què l'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha assenyalat que aquesta és una cita cabdal dins del calendari d'accions promocionals de Patronat de Turisme, que ha convertit Cambrils en la porta d'entrada des d'on poder conèixer tota riquesa vitivinícola del territori.

En aquest sentit, el batlle també ha afirmat que ara ja es parla de "festival" perquè és un esdeveniment consolidat, amb molt de potencial, que ha passat de ser una mostra a ser una autèntica experiència per gaudir amb la família o els amics.

Per la seva part, la regidora de Turisme, Camí Mendoza, ha explicat que la cita enogastronòmica és un atractiu per continuar posicionant Cambrils com la capital gastronòmica de la Costa Daurada i com a ambaixadora d'una àrea geogràfica vitivinícola privilegiada.

Mendoza també ha destacat l'aposta per prioritzar la qualitat de l'esdeveniment, per la suma de sinèrgies amb Nàutic Parc, Art Total i la Sardineta, per la convivència amb el veïnat, per la satisfacció dels expositors, i per la difusió dels cellers del territori amb un espai web.

Finalment, la representant de la Cambra de Comerç de Reus, Berta Cabré, ha explicat que el Festival del Vi dona valor a les DO de tot el territori, sent un referent gastronòmic i un espai acollidor que ha evolucionat al llarg dels anys, sempre amb el suport de la Cambra de Comerç. "No seríem la destinació turística que som sense les referències enogastronòmiques que tenim", ha conclòs.
 

Un esdeveniment de proximitat

Cal destacar que l'oferta de l'esdeveniment serà de proximitat Km 0, des de la gastronomia, fins als cellers, amb representació de totes les DO de la província, passant per les actuacions musicals que en la seva majoria seran de grups i vocalistes cambrilencs, com la Big Band de l'Escola Municipal de Música.

Així mateix, l'esdeveniment també comptarà amb la participació, un any més, de l'associació artística Cambrils Art Total i de l'associació d'artesans cambrilencs La Sardineta, així com de l'emissora local Ràdio Cambrils, que emetrà un programa en directe el divendres al migdia.

Una altra novetat és la potenciació de la difusió del coneixement dels expositors, afegint al web la localització dels cellers en el territori i el detall de la seva singularitat, fent que la fira no acabi el diumenge 15 d'octubre, sinó que l'experiència s'ampliï un cop acabat el festival. 

D'altra banda, l'organització ha posat un èmfasi especial en la comoditat dels visitants, que disposaran d'àmplies zones de taules i cadires a l'ombra, a més d'un punt més de venda de tiquets i una ambientació agradable i molt familiar.
 

La solidaritat també tindrà un paper protagonista

El programa inclou tastos guiats, presentacions des d'un àmbit professional —com el que oferiran els organitzadors dels Premis Vinaris—, activitats familiars per seguir vetllant per un públic infantil que gaudeix també de la fira, tres ubicacions d'escenaris polivalents, diverses propostes nàutiques, actuacions en directe de petit format a primera hora de la tarda, així com grups amb propostes més animades per tancar cada tarda de fira.

A més, la solidaritat tindrà un gran protagonisme amb les botes aportades pels cellers que vuit artistes de l'associació Cambrils Art Total pintaran en directe en l'espai de la pèrgola cada dia, i se subhastaran cada vespre per recaptar fons a favor l'associació contra el càncer infantil 'Pels Valents'.

També amb un objectiu benèfic, Nàutic Parc i Creuers Costa Daurada han organitzat sortides solidàries per recollir fons per a la lluita contra l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)