1 de 10
Política

El PSC reimpulsa l'oficina parlamentària a Tarragona per «liderar» les necessitats del territori

El partit afirma que treballarà pel TramCamp, la descarbonització i el pla de protecció del Delta, entre altres

El partit reimpulsa l'oficina parlamentària a Tarragona i l'Ebre. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 9 d'octubre de 2023 a les 16:05 |
El PSC del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre ha reimpulsat la seva oficina parlamentària amb la voluntat de "liderar" les necessitats del territori al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Senat. Així ho han anunciat aquest dilluns cinc dels nou representants socialistes a les cambres catalana i espanyoles.

La diputada del PSC al Congrés, Valle Mellado, ha subratllat que l’increment de representats territorials, arran dels resultats del passat 23-J, "s’ha de notar". Els socialistes han afirmat que volen "convertir-se en la veu" que reivindiqui a Barcelona i a Madrid projectes com el TramCamp, la descarbonització, l’àrea metropolitana del Camp de Tarragona o el pla de protecció del delta de l’Ebre, entre altres.


L’any 2018, el PSC va obrir la seva primera oficina parlamentària a Tarragona. Ho feia amb dos representants al Parlament de Catalunya, un al Congrés dels Diputats i cap portaveu al Senat. Cinc anys més tard, han doblat el nombre d’integrants. Actualment, el PSC per Tarragona i l’Ebre compta amb quatre diputats al Parlament, dos al Congrés i tres al Senat.

Una força política per "liderar problemes"


Una “major presència” a les institucions que “reforça” l’oficina parlamentària i la reimpulsa. “El territori necessita una força política que vulgui liderar els problemes” del conjunt de comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, ha afirmat el diputat socialista al Congrés, Andreu Martín. Segons ha subratllat, “aquest pas al davant” l’ha de fer el PSC, qui “no es focalitza en qüestions partidistes” com, segons ha assegurat, sí que fan altres formacions polítiques.


En la mateixa línia s’ha mostrat el senador Manel de la Vega, qui ha afirmat que un dels objectius de la “reformada” oficina parlamentària serà crear sinergies amb la resta d’administracions del territori “siguin del color que siguin”. “La gent està cansada dels partidismes, la gent vol una mirada àmplia de la política”, ha destacat de la Vega, qui ha afegit que des del PSC treballaran per “trencar aquestes tendències” i posar-se “a disposició de tothom”.
Participació