1 de 10
Alt Camp

El president de la Generalitat inaugura el Museu Casteller de Catalunya a Valls

L'equipament, que vol convertir-se en un referent internacional, ha rebut més de 2.600 visitants des de la seva obertura

Imatge de la inauguració del Museu | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 23 d'octubre de 2023 a les 13:28 |
La plaça del Blat ha estat el punt de trobada per a castellers i autoritats, que després de quaranta anys, s'han reunit per inaugurar oficialment el Museu Casteller de Catalunya. Tot i això, l'equipament va obrir les portes el passat 8 de setembre i des de llavors, més de 2.600 persones han visitat l'espai. Segons la directora del museu, Míriam Mariné, l'objectiu tant a curt com a llarg termini és posicionar-se i convertir-se en un referent internacional.

Des de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, el president Rubén Gaón ha destacat que el museu representa al conjunt de les colles d'una forma equilibrada i que permet mostrar la passió tant a castellers com a gent que no forma part de cap formació.


Per la seva part, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que el museu serà una "porta oberta" per conèixer el món casteller i alhora, un reconeixement per a totes les colles. En la mateixa línia, ha reivindicat la història i els valors que desprenen els castells com "ambaixadors de la cultura catalana" i d'una "oportunitat" de participació per a la ciutadania.

Despleguen el mocador casteller més gran del món

Més enllà dels representants de 74 colles castelleres del país, l'acte també ha comptat amb la presència de la Muixeranga d'Algemesí i una cercavila dels gegants de la ciutat de Valls que ha recorregut el casc antic. L'acte d'inauguració s'ha completat amb un espectacle de dansa vertical a la façana de la casa de la vila i el desplegament del mocador casteller més gran del món, que posteriorment s'exposarà al museu.
Participació