1 de 10
TERRES DE L'EBRE

Deneguen l'autorització per construir la planta solar Greentarraco 1 a la Ribera d'Ebre

La ponència de renovables emet una declaració d'impacte ambiental desfavorable sobre la central que s'havia de construir a Tivissa, Rasquera i Ginestar

Ara com ara, el parc fotovoltaic Greentarraco 1 no tirarà endavant. | Pixabay
per TarragonaDigital, Tivissa | 26 d'octubre de 2023 a les 11:25 |
La direcció general d'Energia del Departament d'Acció Climàtica ha denegat l'autorització administrativa prèvia i de construcció de la planta solar fotovoltaica Greentarraco 1. La central, de 40,51 MW de potència, la promovia Greencells Producción Fotovoltaica 4 SL. La planta i la infraestructura d'evacuació, línies soterrades a 30 kV, afectaven els termes municipals de Tivissa, Rasquera i Ginestar (Ribera d'Ebre).

La ponència d'energies renovables va emetre el passat 9 d'octubre una declaració d'impacte ambiental desfavorable. Diverses administracions, entitats i particulars havien al·legat o emès informes en contra del parc solar, per motius ambientals o paisatgístics. La promotora pot interposar un recurs d'alçada contra la resolució.


En el termini d'exposició pública de la sol·licitud d'autoritzacions per al parc solar fotovoltaic Greentarraco 1 van presentar al·legacions un particular, l'associació Salvem el Burgar i l'empresa Laparte & Pascual, totes de caràcter ambiental, normatiu i paisatgístic, principalment.
 

Informes desfavorables

Després de demanar els informes corresponents que marca la normativa, l'ACA i Biodiversitat i Medi Natural; els ajuntaments de l'Ametlla de Mar, de Tivissa, de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, i els consells comarcals del Baix Camp i la Ribera d'Ebre; Edistribución Redes Digitales, el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), Unió de Pagesos de Catalunya; la secretaria d'Agenda Rural i la d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, van emetre informes desfavorables amb arguments ambientals i paisatgístics o demanant condicionants.
Participació