1 de 10
Àrea Metropolitana

És Tots Sants: els panellets resisteixen a Halloween

Aquests dies, les pastisseries de Catalunya vendran més de 250 tones d'aquest dolç típic

La dependenta d'una pastisseria prepara una caixa de panellets. | Laura Rodríguez/ACN
per Albert Oliva, Valls | 1 de novembre de 2023 a les 06:00 |
Les vendes de panellets de Tots Sants es resisteixen a la irrupció de Halloween. El gremi de pastissers comercialitza, aquests dies, més de 250 tones d'aquest dolç típic i destaca la convivència d'aquesta campanya amb la celebració de la festa importada d'Amèrica.

En aquest sentit, el president de l'entitat, Antoni Bellart, apunta en declaracions a l’ACN que aquesta tendència cada vegada es percep més i pot arribar a ser positiva. “La joventut fa el Halloween, però amb panellets”, assegura, preveient que al final les dues celebracions seran una cosa conjunta.

 

El marge de benefici s'escurça

El pastisser destaca que el marge de benefici s'escurça any rere any i que en aquesta campanya no s'han apujat els preus, malgrat l’elevada inflació, que ha fet augmentar el cost del sucre i els ous. Bellart admet que no tocar els preus podria semblar "contraproduent" des del punt de vista empresarial, però remarca que l’objectiu és "vendre més, amb més il·lusió i que la gent s'ho passi bé”. “Al final, el benefici està aquí", indica.  
 

Panallets de tot tipus als aparadors Foto: ACNBellart remarca que el panellet de pinyó segueix sent "el rei", però també el de cafè, ametlla i coco. A més, "cada any se’n creen de nous o se'n recuperen". Per exemple, Bellart posa d’exemple els panellets del músic, de llimona i festuc i o els de te verd, rom, cirera, tiramisú i xocolata, entre d'altres.

El president del Gremi explica que el consum d'aquest producte ha anat reduint-se a les llars. "Abans es menjaven 20 o 25 panellets, i avui en dia amb 3 o 4 per persona ja fan", diu.
Participació