1 de 10
Gent gran

Les concentracions per salvar la residència ICASS de Reus arriben al Parlament

Els sindicats IAC CATAC, UGT i CCOO han donat suport a les mobilitzacions de la Plataforma 'Salvem la residència de gent gran de Reus' per evitar el tancament

Sindicats i ciutadania s'han concentrat aquest dijous 9 de novembre davant el Parlament de Catalunya | Twitter / @CATAC_IAC
per Sandra Pérez, Reus | 9 de novembre de 2023 a les 13:52 |
El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya va confirmar, el passat 27 d'octubre, els rumors que circulaven aquella mateixa setmana sobre el possible tancament de la residència i centre de dia de gent gran de Reus.

En aquests últims dies, s'ha formalitzat la creació de la plataforma 'Salvem la residència de gent gran de Reus' i s'han intensificat les mobilitzacions per evitar el cessament de l'activitat a l'antiga ICASS i, sobretot, sense alternatives pels treballadors i treballadores, usuaris i familiars.
Les concentracions, en resposta a la decisió de la Generalitat i la manca de plans de viabilitat, han arribat aquest dijous 9 de novembre al Parlament de Catalunya. Des de IAC-CATAC han donat suport a la plataforma ciutadana, així com els sindicats d'UGT i CCOO, entre pancartes i crits de "no teniu vergonya" i "salvem les residències públiques".

Sindicats i ciutadania s'han concentrat aquest dijous 9 de novembre davant el Parlament de Catalunya Foto: Twitter / @CATAC_IAC

 

Únic centre 100% públic

"Veiem perillar en aquest tancament i posterior trasllat els llocs de feina del personal eventual i de les empreses externes que donen els serveis essencials a les residents", exposaven des de IAC-CATAC en línia amb la convocatòria per la manifestació a Barcelona. La reclamació principal que fan és "que no es tanqui i es privatitzi el servei públic", pel benestar de la gent gran i del personal adscrit.


En la concentració, han argumentat que cal preservar uns serveis públics de qualitat i criticat que "no s'especula amb les persones grans i amb treballadors públics". La problemàtica rau en la voluntat de la Generalitat de tancar l'única residència 100% pública i de major nombre de places de Reus i reubicar-les en centres privats.

"Creiem fermament en garantir una nova residència i assegurar tots els llocs de feina del personal", afirmen des de IAC-CATAC. Amb tot, el Departament de Drets Socials va establir un termini de 15 dies -que acaben aquest divendres 10 de novembre-, a l'espera de rebre l'informe tècnic que determini si el tancament és provisional o definitiu.
Participació