Les concentracions per salvar la residència ICASS de Reus arriben al Parlament

Els sindicats IAC CATAC, UGT i CCOO han donat suport a les mobilitzacions de la Plataforma 'Salvem la residència de gent gran de Reus' per evitar el tancament

Sindicats i ciutadania s'han concentrat aquest dijous 9 de novembre davant el Parlament de Catalunya
Sindicats i ciutadania s'han concentrat aquest dijous 9 de novembre davant el Parlament de Catalunya | Twitter / @CATAC_IAC
09 de novembre del 2023
Actualitzat el 12 d'abril del 2024 a les 11:52h

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya va confirmar, el passat 27 d'octubre, els rumors que circulaven aquella mateixa setmana sobre el possible tancament de la residència i centre de dia de gent gran de Reus.

En aquests últims dies, s'ha formalitzat la creació de la plataforma 'Salvem la residència de gent gran de Reus' i s'han intensificat les mobilitzacions per evitar el cessament de l'activitat a l'antiga ICASS i, sobretot, sense alternatives pels treballadors i treballadores, usuaris i familiars.

Les concentracions, en resposta a la decisió de la Generalitat i la manca de plans de viabilitat, han arribat aquest dijous 9 de novembre al Parlament de Catalunya. Des de IAC-CATAC han donat suport a la plataforma ciutadana, així com els sindicats d'UGT i CCOO, entre pancartes i crits de "no teniu vergonya" i "salvem les residències públiques".

Sindicats i ciutadania s'han concentrat aquest dijous 9 de novembre davant el Parlament de Catalunya Foto: Twitter / @CATAC_IAC

 

Únic centre 100% públic

"Veiem perillar en aquest tancament i posterior trasllat els llocs de feina del personal eventual i de les empreses externesque donen els serveis essencials a les residents", exposaven des de IAC-CATAC en línia amb la convocatòria per la manifestació a Barcelona. La reclamació principal que fan és "que no es tanqui i es privatitzi el servei públic", pel benestar de la gent gran i del personal adscrit.

En la concentració, han argumentat que cal preservar uns serveis públics de qualitat i criticat que "no s'especula amb les persones grans i amb treballadors públics". La problemàtica rau en la voluntat de la Generalitat de tancar l'única residència 100% pública i de major nombre de places de Reus i reubicar-les en centres privats.

"Creiem fermament en garantir una nova residència i assegurar tots els llocs de feina del personal", afirmen des de IAC-CATAC. Amb tot, el Departament de Drets Socials va establir un termini de 15 dies -que acaben aquest divendres 10 de novembre-, a l'espera de rebre l'informe tècnic que determini si el tancament és provisional o definitiu.

Arxivat a