Els hotels i restaurants del Priorat s'organitzen en una nova associació

Neix l'AEH Priorat amb Rafel Muria, xef del Restaurant Quatre Molins, com a president

La presentació de l'AEH Priorat s'ha fet a Cornudella de Montsant.
La presentació de l'AEH Priorat s'ha fet a Cornudella de Montsant. | Cedida
10 de novembre del 2023
Actualitzat a les 14:56h
Aquest divendres 10 de novembre s'ha presentat la nova Associació d'Hostaleria del Priorat, amb Rafel Muria, xef del Restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant —Estrella Michelin i Sol Repsol—, com a president d'una junta que aglutina a alguns dels millors hotels i restaurants de la comarca.

L'AEH Priorat neix de la necessitat de formar una associació d'hostaleria que donés resposta a les necessitats específiques de les empreses del sector que treballen i que, cada cop més, s'instal·len al Priorat. I fruit d'aquesta demanda, l'AEHT ha promogut la creació de la nova associació territorial presentada avui.

Els principals objectius de l'associació són oferir formació per augmentar el personal qualificat a la comarca, promocionar als associats a través d'eines com la Guia Gourmet i les jornades gastronòmiques o assessorar-los i representar-los per defensar els seus drets i inquietuds. Per altra banda, l'associació es planteja com a objectiu seguir incorporant nous socis per enfortir el sector i el territori.
 

"Permetrà treballar els problemes propis de la comarca"

Rafel Muria ha explicat que "no podem començar de millor manera aquesta nova etapa que amb una junta puntera formada per allotjaments de prestigi i de referència que posicionen, encara més, el Priorat al mapa i el converteixen en un destí de referència per al turisme enogastronòmic de qualitat arreu del món".

El president de l'AEHT, Francesc Pintado, ha assenyalat que "s'ha conformat una junta que aglutina alguns dels millors restaurants i hotels del territori". En aquest sentit, ha afegit que "permetrà treballar els problemes propis de la comarca, posar en valor el seu producte de proximitat, la qualitat gastronòmica dels seus restaurants i l'exclusivitat dels seus establiments hotelers".

L'acte ha finalitzat amb l'entrega de la tradicional jaqueta de cuina de l'AEHT a l'alcaldessa de Cornudella de Montsant, Meritxell Cardona, com a padrina de l'AEH Priorat. La batllessa ha remarcat que "la nostra comarca és coneguda per la qualitat dels nostres vins i cal que l'oferta gastronòmica i d'hospedatge estigui a la mateixa alçada".