1 de 10
ESPORTS

Tarragona acollirà la Minicopa Endesa de bàsquet el pròxim mes de desembre

Els partits es jugaran del 6 al 8 de desembre a l'Anella Mediterrània

Imatge d'arxiu del Palau d'Esports de Campclar. | Ajuntament de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 10 de novembre de 2023 a les 16:03 |
Tarragona acollirà del 6 al 8 de desembre la Minicopa Endesa 2023/2024. L'escenari de la competició, en què participaran 16 equips, serà l'Anella Mediterrània, amb partits al Palau d'Esports i al Poliesportiu de Campclar. Aquesta primera fase de la Minicopa classificarà sis equips per a la fase final, que es disputarà de forma paral·lela a la Copa del Rei de Màlaga (14-18 de febrer).

Durant tres dies, la ciutat tarragonina serà la capital del bàsquet formatiu, amb 16 equips ACB i més de 200 nens, que disputaran 26 partits. El conseller d'Esports, Berni Álvarez, ha assenyalat que "el treball que fem des de Tarragona Esports dona els seus fruits: Tarragona tornarà a ser la seu d'un gran esdeveniment esportiu que arribarà per primera vegada a la ciutat".


La disputa de la Minicopa Endesa a Tarragona ha estat possible gràcies a l'acord tancat entre l'ACB, l'Ajuntament de Tarragona i la Diputació.
 

Ricky, Doncic, Albert Díaz o Domantas Sabonis

La Minicopa Endesa va començar a disputar-se la temporada 2002/2003 i fins a 116 jugadors que l'han jugat han debutat a l'ACB. Entre ells, destaquen grans estrelles com Ricky Rubio, Luka Doncic, Domantas Sabonis, Jaime Fernández o Alberto Díaz.


Així mateix, també han disputat la competició jugadors que ara brillen a l'NBA, com Santi Aldama (Memphis Grizzlies) o Victor Wembayana (San Antonio Spurs).
Participació