Reus obrirà una nova escola bressol municipal amb 134 places públiques

Des de l'any 2009 que no s'obria un equipament d'aquestes característiques a la ciutat i s'ha decidit ubicar-la al sud de Reus

S'espera que la nova escola bressol es posi en funcionament el curs 24-25.
S'espera que la nova escola bressol es posi en funcionament el curs 24-25. | L.S.
14 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:26h
El govern de l'Ajuntament de Reus continua fent passes endavant per abraçar el creixement evident de la ciutat. En aquest sentit, ha anunciat la creació d'una nova escolabressolpública que tindrà una capacitat de 134 places.

La ubicació escollida ha estat al sud de la ciutat, concretament a l'interior del centre d'educació primària EduardToda i al costat de l'institutRosetaMauri. El motiu per seleccionar aquesta àrea per l'obertura de la nova escolabressol segueix també les línies en què s'està movent el govern de SandraGuaita: Reuscreix cap al sud i, per tant, necessita completar la seva oferta d'equipaments. «Té tot el sentit del món que estigui ubicada aquí» ha emfatitzat Guaita durant la presentació de l'equipament.

Així doncs, s'espera que aquesta novaescolabressol a Reus —la qual encara no té nom, però seguirà el mateix patró de nomenclatura relacionada amb la natura i s'escollirà mitjançant un procésparticipatiu — estigui operativa el curs2026-2027. Abans, haurà de passar pel ple del divendres, 17 de novembre, per aprovar formalment la seva construcció i notificar de manera oficial la Generalitat de Catalunya. 

Una oferta educativa al sud de Reus dels 0 als 18 anys


L'última vegada que Reus va celebrar l'obertura d'un equipament d'aquestes característiques va ser l'any 2009, amb la posada en marxa de l'EBM El Lligabosc. Actualment, Reus compta amb una oferta de 494placespúbliques dels 0 als 3 anys, una xifra que el govern de Reus considera que ja ha quedat curta.

PilarLópez, regidorad'Educació i Ciutadania, ha explicat que malgrat l'evidència del descens de la natalitat, cada cop hi ha més demanda de places en les escolesbressol, un fet que ve donat a la conciliació familiar, i que en aquest curs hi ha hagut un total de 377sol·licituds a les sis escolesbressol que a hores d'ara hi ha disponibles a Reus.
 

La nova escola bressol serà la primera que es projecta a Reus des de fa 14 anys. Foto: L.S.



López també ha mostrat com serà el futurequipament de 1.000 metres quadrats. Estarà dotat de 8 aules, una d'elles per a 0-1 anys amb vuit places, dues per a 1-2 anys amb 26 places i 5aules de 2-3 anys amb capacitat per a 100 nens i nenes. Totes les aules seran versàtils, és a dir, es podran adaptar en funció de la demanda, i tindran accés directe a l'exterior. L'accés a l'escolabressol serà separat de l'escola Eduard Toda i està previst que un cop es rebi el vistiplau, les obres tinguin una durada de 14 mesos.

Una notícia celebrada al sud de Reus


L'alcaldessa de la ciutat també ha posat de manifest que s'ha dut a terme un procés per implicar els veïns de la zona i la comunitateducativa de l'àrea. La directora de l'escola EduardToda, MireiaAguado, s'ha mostrat molt satisfeta amb l'emplaçament de l'escola bressol: «no ens imaginàvem que estaria a dins del perímetre de la nostra escola, tot l'equip directiu ho vam percebre com una potencialitat, que les famílies tinguin en un mateixradi una educació dels 0 als 18anys és una oportunitat».



Pel que fa al pressupost, la redacció del projecte, l'execució i la direcció de l'obra contempla una despesa de 2,7 milions d'euros, una partida que segons ha explicat l'alcaldessa ja està incorporada als pressupostos del 2024.

Tanmateix, Guaita ha explicat que s'està treballant amb els tècnics per intentar captar fons d'ens supramunicipals i així alleugerir l'esforç econòmic del consistori per fer realitat l'escola bressol.