Nou artistes d'Alcover presenten el projecte participatiu «Dones reals, Dones de Poble»

El diumenge 19 de novembre a les 12.00 h s'inaugura l'exposició col·lectiva Una habitació pròpia.

Convent de les Arts d'Alcover
Convent de les Arts d'Alcover | Cedida
14 de novembre del 2023
Actualitzat a les 17:52h
El Convent de les Arts d'Alcover inaugurarà, el diumenge 19 de novembre a les 12.00 h, l'exposició col·lectiva Una habitació pròpia. Es tracta del projecte participatiu de Dones reals, Dones de Poble format per nou artistes alcoverenques.

La Maria, la Cristina, la Maria Rosa, la Cèlia, la Mariona, la Natàlia, l’Aixa, la Clàudia i la Núria són totes d’Alcover, però la majoria es van conèixer a principis del 2022, quan les creadores i artistes Alba Rodríguez Núñez (fotògrafa), Laura Gallofré (dissenyadora gràfica) i Aida Bañeres (videògrafa i gestora cultural) van impulsar el projecte artístic participatiu Dones reals, Dones de Poble.

Dones valentes i amb inquietuds

Amb l’objectiu de potenciar la transformació social, a través de la creació artística col·lectiva, amb una mirada intergeneracional i d'apoderament femení, es van buscar dones valentes i amb inquietuds artístiques de dues generacions: unes menors de 20 anys i altres majors de 60 anys.

Per arribar al resultat final que mostraran en l'exposició, les 9 dones alcoverenques han fet un procés de gairebé dos anys de durada. El juny de 2022 van presentar la primera mostra artística basada en un projecte fotogràfic més autobiogràfic.

Durant el 2023 s’ha dut a terme un procés de més llarga durada comprès per dues residències artístiques al Convent de les Arts d’Alcover, una visita al Museu de la Vida Rural i moltes hores de converses, recerca, exercicis i pràctiques artístiques, per culminar amb una mostra contemporània de fotografia i videoinstal·lació.

En l'exposició s'hi poden trobar obres que giren al voltant de la pressió estètica, els prejudicis, les tasques de cures, les violències i l’apoderament. S’han utilitzat diverses tècniques i suports que embolcallen una obra conjunta unificada des de les diferents mirades intergeneracionals.

L’exposició es podrà visitar fins a final del mes de desembre al Convent de les Arts d’Alcover.