1 de 10
SOCIETAT

Tarragona obre els patis de cinc escoles els caps de setmana per a la pràctica esportiva

El projecte Patis Oberts es posarà en marxa aquest dissabte 18 de novembre i s'allargarà fins a final de curs

El projecte Patis Oberts s'ha presentat aquest dimecres 15 de novembre a l'Escola Sant Pere i Sant Pau. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 15 de novembre de 2023 a les 12:20 |
L'Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimecres 15 de novembre l'impuls i l'ampliació del projecte Patis Oberts, en què cinc escoles de la ciutat obriran els caps de setmana. La iniciativa es posarà en marxa aquest dissabte 18 de novembre i s'allargarà fins a final de curs. Les escoles que obriran els seus patis seran el Saavedra, El Serrallo, Campclar, Sant Pere i Sant Pau i Arrabassada.

Ho faran els dissabtes de 16 a 20 hores i els diumenges de 9.30 a 13.30 hores. Durant aquestes hores, la ciutadania podrà fer ús de les pistes esportives dels patis, duent a terme una activitat esportiva lliure que estarà supervisada per monitors i monitores. En aquest sentit, des de Tarragona Esports es facilitarà material esportiu.


Els patis d'aquestes cinc escoles no obriran durant els períodes de vacances escolars i, pel que fa a la normativa d'ús, els menors d'11 anys han d'anar acompanyats d'una persona adulta. Als patis no poden entrar animals i no està permès fumar ni consumir begudes alcohòliques. La inscripció és lliure i gratuïta, fent-se al mateix pati en el moment d'entrar.
 

"Donem resposta a una de les grans demandes dels infants i joves de la ciutat"

El conseller d'Educació i Esports, Berni Álvarez, ha assenyalat que "ampliem, reforcem i potenciem els Patis oberts, obrint els patis de cinc escoles, englobant tota la ciutat i garantint la seva obertura durant tot el curs escolar". En aquest sentit, ha afegit que "donem resposta a una de les grans demandes dels infants i joves de la ciutat".


Álvarez ha explicat que a partir d'ara l'objectiu és recollir les propostes i suggeriments de totes les persones que facin ús dels patis oberts per millorar encara més aquest servei. "Tenim molt de marge per ampliar, si així cal, en nombre de monitors i monitores; i, a petició dels centres escolars, obrir més escoles", ha apuntat el conseller.

Finalment, el responsable d'Educació i d'Esports ha recordat que l'ampliació i l'impuls del projecte Patis Oberts "ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació dels centres educatius; i a la coordinació i al treball transversal entre la conselleria d'Igualtat, l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona i Tarragona Esports".
Participació