El pont de desembre, primera «prova de foc» per al túnel del coll de Lilla

Interior ha anunciat que es reforçarà la seguretat viària i els controls durant aquest període per l'increment del trànsit

Imatge d'un camió a l'A-27, a Lilla
Imatge d'un camió a l'A-27, a Lilla | ACN / Eloi Tost
15 de novembre del 2023
Actualitzat a les 16:43h
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que es reforçarà la seguretat viària a Montblanc arran de l’increment del trànsit al municipi des de l’obertura del túnel del coll de Lilla el passat 23 d’octubre. Tot i això, Elena no ha detallat el nombre d’efectius que s’hi destinaran.

L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, ha celebrat l’anunci, però ha recordat que fins que no es connecti l’A-27 amb l’AP-2, la reivindicació per millorar el trànsit continuarà existint. 

Pallissó ha afirmat que el pont de desembre esdevindrà la primera prova de foc per saber com afectarà l’obertura del túnel del coll de Lilla a Montblanc, sense haver acabat la connexió de l’A-27 amb l’AP-2. Pallissó ha celebrat l’increment d’agents de trànsit al municipi de cara el 2024, però ha subratllat que no solucionaran ni de bon tros la problemàtica.

Una obertura molt esperada


El túnel del Coll de Lilla és una de les obres més importants a la zona i que feia anys que s'esperava. Es va inaugurar el passat 23 d'octubre i cobreix un traçat de cincquilòmetres que serveixen per unirValls i Montblanc.

Després d'anys d'endarreriments, per fi es va fer realitat: la primera licitació del túnel es va fer l'any 2008 i durant les obres hi ha hagut també molta polèmica per les esquerdes que han aparegut a les cases dels veïns de la zona. Així i tot, la inauguració del túnel ha estat molt celebrada per tot el teixitsocial i econòmic de la zona, ja que permet escurçar substancialment el temps de viatge entre aquestes zones.

Mentrestant, els veïns i veïnes continuen reclamant el pagament en format d'indemnització per les greusesquerdes que els van aparèixer per les obres del túnel del Coll de Lilla. El Ministeri de Transports va assegurar que un pagament de 700.000 euros es faria efectiu abans d'acabar el 2023.