1 de 10
Conca de Barberà

La Riuada Solidària de l'Espluga de Francolí, reconeguda com a referent a Catalunya

El moviment solidari ha estat distingit com a referent en la resposta comunitària a la post-emergència climàtica de l'octubre de 2019

Imatge dels membres de Riuada Solidària | ACN
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 16 de novembre de 2023 a les 09:37 |
La Riuada Solidària al Francolí esdevé referent en la resposta comunitària a la post-emergència. El moviment espluguí va participar el dimarts dia 14 de novembre com a ponent en l’última sessió del cicle XIC (Xarxa d’Intercanvi de Coneixements) que ha organitzat des del setembre la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat amb l’objectiu de facilitar pautes d’actuació a les administracions locals per respondre davant una situació d’emergència.

En concret, la plataforma de l'Espluga va ser escollida com a referent i va ser convidada a la sessió dedicada a la recuperació i resiliència comunitària durant la post-emergència.

6 víctimes

Dos membres de la Riuada, Anna March i Òscar Palau, van exposar al llarg d’una hora l’experiència viscuda arran de l’aiguat del 22 d’octubre del 2019, que va provocar sis víctimes i nombrosos danys materials a la capçalera del riu Francolí.


En concret, van explicar l’episodi a l’Espluga, la reacció massiva del voluntariat en les hores i dies següents i la conformació, finalment, de la Riuada Solidària al Francolí per canalitzar i impulsar tot tipus d’accions per ajudar econòmicament, però també moralment, totes les persones que van resultar afectades. la presentació, completada amb diverses fotografies i vídeos explicatius, va suscitar força interès i els ponents rebrien diverses preguntes al final.

Els espluguins van acabar oferint-se així per oferir la seva experiència si mai es donen situacions similars, van recordar que tenen penjades al web les bases que van elaborar per lliurar els ajuts amb la màxima transparència i objectivitat, i van convidar a visitar l’exposició permanent que van deixar com a llegat a l’edifici de recepció de les coves de l’Espluga.
Participació