1 de 10
Successos

VÍDEO: Espectacular rescat d'un escalador ferit a Margalef

L'escalador ha caigut i s'ha clavat una branca

S'ha activat l'helicòpter per aquest salvament. | Bombers
per TarragonaDigital, Tarragona | 19 de novembre de 2023 a les 20:01 |
Diumenge, 19 de novembre, accidentat a les muntanyes tarragonines. Un escalador ha patit ferides de diversa consideració després de caure a Margalef i clavar-se una branca, en un incident que ha requerit una resposta ràpida dels serveis d'emergències. L'avís del succés s'ha rebut a les 15.35 hores, i l'operació de rescat ha estat coordinada per part dels Bombers de Catalunya.Immediatament, s'ha activat l'helicòpter dels bombers, així com unitats dels GRAE i personal del Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM). A més, també s'han desplegat quatre vehicles dels bombers.

Després d'una ràpida localització, l'escalador ferit ha estat localitzat a peu de via. Les primeres atencions mèdiques han estat realitzades in situ per part dels equips de rescat. La complexitat de l'incident ha requerit l'ús d'un gruatge per a l'extracció segura de la víctima.


Un cop duta a terme l'extracció, l'escalador ferit ha estat traslladat amb rapidesa a l'Hospital Sant Joan de Reus per rebre l'atenció mèdica necessària.
   

Cau un des d'una altura de 15 metres a Bítem


Aquest no ha estat l'únic incident a les muntanyes de Tarragona durant el cap de setmana. A Bítem, una persona ha estat rescatada després d'un ampli dispositiu en caure des d'una altura de 15 metres des del Pont de les Maduixes.
Participació