1 de 10
POLÍTICA

El pressupost de Tarragona del 2024, més a prop: ERC anuncia que s'abstindrà

El PSC i els republicans han pactat un paquet d'inversions de 4,2 milions d'euros

Maria Roig, d'esquena, i Xavi Puig (ERC), assenyalant la façana de l'Ajuntament de Tarragona. | Josep M. Llauradó
per TarragonaDigital, Tarragona | 20 de novembre de 2023 a les 16:22 |
La pròxima setmana, el ple de l'Ajuntament de Tarragona debatrà el pressupost del 2024 i tot sembla indicar que els primers comptes del govern Viñuales tiraran endavant. Ho faran amb l'abstenció d'ERC, que ha anunciat la seva posició aquest dilluns 20 de novembre. En aquest sentit, els republicans i els socialistes han pactat l'abstenció a canvi d'un paquet d'inversions de 4,2 milions d'euros.

Amb l'abstenció d'Esquerra, el PSC només necessita ara una altra abstenció per poder tirar endavant els comptes del 2024, els primers del seu mandat. Cal recordar que l'increment d'impostos i taxes es va aprovar amb els vots favorables de Junts i En Comú Podem. Ara caldrà veure si ambdós grups facilitaran l'aprovació del pressupost.


Junts espera la resposta del govern municipal a les seves peticions per decidir el sentit del seu vot. Entre les mesures que demanen els de Jordi Sendra hi ha pla integral d'asfaltatge o la reobertura de l'Oficina del Català.

En aquest sentit, la passada setmana, el PP es va mostrar obert a negociar amb Viñuales els comptes. Els populars van manifestar que ho farien sempre que les propostes vegin en línia amb el seu programa electoral, reduint "les partides que estan sobredimensionades".

 

Les inversions pactades entre ERC i PSC

El conseller d'ERC, Xavi Puig, ha explicat que no votaran afirmativament als comptes perquè el govern ha rebutjat la seva proposta de construir més carrils bici a la ciutat. Tot i això, s'abstindran després que s'hagin acceptat 4,2 milions d'euros en inversions, que Puig ha definit com "molt potents i transformadores".

Entre les inversions pactades hi ha un milió d'euros per a l'asfaltatge i la millora del polígon Francolí, 150.000 euros per al projecte de peatonalització dels carrers Unió i Apodaca o més d'un milió d'euros per tres nous centres cívics a Llevant, a la Part Baixa i a l'avinguda Catalunya.
Participació