Arriba la primera edició del Festival Valls Juga al Kursaal

Es tracta d'un espai on conèixer les novetats del món dels jocs i conèixer les virtuts dels jocs de taula

Imatge d'arxiu d'un joc de taula
Imatge d'arxiu d'un joc de taula | Cedida
29 de novembre del 2023
Actualitzat a les 9:58h
Arriba la primera edició del Festival Valls Juga al Kursaal de Valls. És una proposta organitzada per Món Aualé, As. En la Manga, el Moviment Educatiu de l'Alt Camp (MEAC), Rol en família, la Llibreria Tram, el Centre Cívic de Valls i VallsJove.

Les entitats ja porten mesos treballant en aquest esdeveniment, per tal que sigui un èxit de participació. Ramon Balcells, portaveu del Festival i integrant de «Rol en Família» explica que «tot i que la idea sorgeix abans de la pandèmia, des de llavors hi ha hagut un auge, especialment dels jocs de taula i ja s'estan duent a terme diferents festivals del joc arreu de Catalunya amb gran èxit de participació i assistència. Nosaltres portem mesos treballant per tal de situar Valls en el mapa de festivals referents del món del joc»

La voluntat dels organitzadors, segons expliquen, és la de crear un esdeveniment presencial, transversal i de socialització per a tots els públics on les persones, famílies, associacions i el món educatiu en general, tinguin un espai on conèixer les novetats del món dels jocs, conèixer les virtuts dels jocs de taula, o simplement passar una estona divertida jugant, de manera integradora i inclusiva. 

Durant els dies que durarà el festival, de l'11 al 16 de març, s'oferirà una àmplia oferta d'experiències lúdiques en diversos indrets de la ciutat: xerrades formatives, presentacions de jocs i llibres, «room escape» o exposicions centrades en el món del joc. La jornada principal però, serà el dissabte 16 de març a la Sala Kursaal de Valls. S'oferiran tornejos de jocs de taula i d'escacs, partides de rol, de cartes, de jocs de mancala, de «wargames» i recreació històrica, de jocs tradicionals, es faran presentacions i demostracions de novetats per part d'editorials i autors, per a tots els públics, edats i amb diferents nivells d'expertesa.

Botigues col·laboradores

El Festival també comptarà amb la presència de botigues col·laboradores que tindran espai de venda on oferiran una gran varietat de jocs i llibres-joc, de rol, de gamificació... De moment ja han confirmat l'assistència, la Llibreria Tram, Gasco Valls i Abacus Tarragona. Les persones assistents també tindran la possibilitat de participar en una rifa amb els jocs cedits per les diferents editorials que col·laboren en el Festival. A més hi haurà una zona de restauració per a les persones que acudeixin al Kursaal.

Durant la jornada, a l'espai exterior del Kursaal, el públic assistent també podrà descobrir un espai amb mostres dels jocs tradicionals catalans i d'arreu. L'objectiu, tal i com han explicat els organitzadors és oferir per a tots els públics una alternativa d'esbarjo i lleure educatiu, allunyat de les pantalles. L'accés al Festival serà obert i gratuït per a tots els públics.

Els organitzadors ja han habilitat l'espai web del Festival (vallsjuga.cat) i es troben presents a les xarxes social ("X", instagram i facebook) amb el perfil @vallsjuga des d'on s'anirà informant de les diferents propostes i novetats entorn de l'esdeveniment.