1 de 10
Política

Un nou aparcament i la millora d'instal·lacions esportives, inversions destacades del nou pressupost de Salou

El consistori ha aprovat el pressupost per al 2024 per 65.304.486,07 euros

Una imatge de l'Ajuntament de Salou | Salou.cat
per TarragonaDigital, Salou | 30 de novembre de 2023 a les 09:40 |
L'Ajuntament de Salou ha donat llum verda al pressupost municipal per al 2024, que ascendeix a 65.304.486,07 euros, amb el vot en contra de tots els partits de l'oposició. El consistori ha volgut donar prioritat en la millora dels béns i serveis públics, així com el reforç policial al municipi, entre altres. El pressupost preveu la implementació de projectes d'urbanisme renovador i iniciatives de recerca per donar un impuls qualitatiu a l'economia local i al sector turístic.

Entre les accions destacades es troba la creació i dotació econòmica del programa Local d'Habitatge, l'augment de recursos per a la brigada municipal, la diversificació de l'economia amb un nou centre tecnològic i un enfocament renovat en la despesa social. Destaquen els increments significatius en àrees com la infància, l'atenció social, l'ocupació, la participació ciutadana, l'educació, la joventut i una partida específica per a l'habitatge.

Més d'11 milions d'euros per a les instal·lacions esportives

En el pressupost també hi consta l'augment gairebé del 50% en la millora de la jardineria de la ciutat, la revisió del contracte de neteja viària i recollida de residus, i l'increment del 9% en la partida destinada a la Policia Local, amb la incorporació de 6 nous agents.


Una inversió destacada és el programa de finançament amb els Fons Europeus Next Generation de l'executiu espanyol, que aportarà 5 milions d'euros per a intervencions de restauració paisatgística i rehabilitació ambiental a les costes i les platges. Així mateix, es destinen 11,5 milions d'euros per a la millora i ampliació d'instal·lacions esportives i altres equipaments.

Construcció d'un nou aparcament

Un dels punts destacats és la construcció d'un pàrquing amb prop de 500 places a l'avinguda Carles Buïgas, amb un cost d'uns 7 milions d'euros. Aquesta estructura d'una planta baixa més 4 plantes estarà ubicada a l'extrem de l'avinguda Carles Buïgas, amb Torremolinos, i es preveu que sigui operativa al segon semestre del 2025.

Amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica, el pressupost també inclou iniciatives com la renovació de l'enllumenat públic a les zones turístiques i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals.
Participació