1 de 10
Alt Camp

Adif anuncia una inversió 9,2 milions euros per a la línia de trens Barcelona-Valls-Lleida

S'instal·laran nous sistemes de gestió de trànsit de control, comandament i senyalització

Imatge de l'estat actual de la senyalització a Valls | Adif
per Albert Oliva, Valls | 7 de desembre de 2023 a les 10:13 |
Bones noticies en la circulació de trens de la línia Barcelona-Valls-Lleida. Adif ha anunciat una inversió de 9,2 milions euros a actuacions que incrementaran la capacitat del trànsit en el servei d'aquesta línia. L'actuació s'emmarca dins del pla «Transformem Rodalies».

Concretament, en el tram Valls-Salomó s'instal·laran nous sistemes de gestió de trànsit de control, comandament, senyalització, comunicacions i seguretat per posar en servei el Bloqueig Automàtic a Via Única (BAU). Aquest sistema de seguretat permet la successió de trens entre estacions amb la implantació de senyals intermèdies. A més, es contemplen actuacions de subministrament d'energia, telecomunicacions i obra civil.

Finançament europeu

El nou equipament dotarà el trajecte de major capacitat davant el previsible increment de trànsit a curt termini, derivat, entre altres factors, de les obres que s'executen al Corredor del Mediterrani, que plantegen la necessitat de derivar circulacions per aquesta línia d'ample convencional, per la qual circulen trens de Rodalies i mercaderies.


Juntament amb l'augment de la capacitat, s'optimitzaran els paràmetres d'eficiència, disponibilitat i eficàcia de l'explotació ferroviària. La implantació del BAU serà realitzada per Alstom Mobilitat.

Aquesta actuació compta amb finançament europeu a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea amb els fons Next Generation EU.
Participació