Modifiquen el plantejament urbanístic de Valls per impulsar la recuperació de ca Padró

La modificació del planejament permetrà a l’Ajuntament de Valls rehabilitar l’edifici de Ca Padró per traslladar-hi l’Escola de Música

Estat actual de ca Padró
Estat actual de ca Padró | Albert Oliva
07 de desembre del 2023
Actualitzat a les 14:13h
Pas endavant en la recuperació de ca Padró com a seu de l'escola de música municipal de Valls. La Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat la modificació de planejament urbanístic municipal que permetrà impulsar el nou equipament al cor del nucli històric de la capital de l'Alt Camp.

Concretament, la modificació del planejament permetrà a l’Ajuntament de Valls rehabilitar l’edifici de Ca Padró per traslladar-hi l’Escola de Música, situada actualment al casal del Parc Barrau, al passeig de l'Estació.

El consistori va celebrar un concurs d’idees i va seleccionar la proposta batejada com Pentagrammur, que preveu rehabilitar Ca Padró i afegir-hi els immobles veïns de la mateixa illa, actualment en mal estat o desocupats, per oferir més espai a l’Escola de Música.

Edifici protegit

Ca Padró té una situació privilegiada, al bell mig del carrer de la Cort i a l’entorn de la Capella del Roser, Bé Cultural d’Interès Nacional. Ca Padró configurarà a més una anella cultural junt amb els equipaments de la Biblioteca Carles Cardó i el Museu Casteller.

L’actuació se centra en la rehabilitació del casal gòtic de Ca Padró que tindria els seus orígens entre la segona meitat del segle XIV i el segle XV. Previ al concurs d’idees, l’Ajuntament ja ha realitzat un estudi arqueològic exhaustiu. Els arqueòlegs han confirmat que l’origen de l’edifici no es troba en l’antic hospital medieval de Santa Anna -com es creia fins ara -, però tot i així té un important valor històric.