1 de 10
SOCIETAT

Tarragona posa en marxa La Xarranca, una ludoteca per a infants i gent gran

El nou servei, que s'estrena aquest dilluns 11 de desembre, s'ofereix a la llar municipal de gent gran Centre

El servei de La Xarranca s'ofereix des de la llar municipal de gent gran Centre. | Ajuntament de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 11 de desembre de 2023 a les 12:40 |
L'Ajuntament de Tarragona, a través de la Xarxa de Centres Cívics i l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST), posa en marxa aquest dilluns 11 de desembre La Xarranca, la nova ludoteca intergeneracional que s'ubicarà a la llar municipal de gent gran Centre, al carrer Adrià.

La Xarranca s'inaugura aquest dilluns a les 17.30 hores amb el contacontes 'Els tres Reis Mags i la Reina Gaspara'. En aquest sentit, l'espai estarà obert de dilluns a divendres de 17.30 h a 19.30 h. Amb l'objectiu d'afavorir el vincle entre infants i persones grans, la programació d'activitats d'aquesta nova ludoteca potenciarà les relacions intergeneracionals i el paper conciliador de les àvies i els avis.


"Reconeixem i potenciem el rol de les persones grans com a transmissores de valors, coneixement i experiències a través de la programació d'activitats que s'anirà desenvolupant", ha destacat la consellera d'Igualtat, Serveis a la Ciutadania i Serveis Socials, Cecilia Mangini.

Les persones interessades a gaudir d'aquesta nova ludoteca es poden inscriure a la mateixa llar municipal de gent gran Centre a través del personal socioeducatiu que hi haurà en l'horari d'obertura de La Xarranca.

 

"Reforçar el vincle entre infants i persones grans"

"L'objectiu és oferir un servei intergeneracional que a través del joc reforci el vincle entre infants i persones grans", ha destacat Cecília Mangini. En aquest sentit, ha subratllat que s'oferirà "una programació setmanal en la qual s'incorporaran propostes que generaran sinergies entre els diferents col·lectius a qui ens adrecem: infants, famílies i persones grans".

"És la primera vegada que Tarragona compta amb una ludoteca especialment adreçada a les generacions presents i futures amb la finalitat que gaudeixin participant en activitats conjuntes en un mateix espai", ha apuntat Mangini.


La consellera ha explicat que per aquest motiu el nou servei s'anomena La Xarranca, el nom d'un joc tradicional en el qual es dibuixaven una sèrie de caselles numerades a terra, un joc que "segur que les persones grans de la nostra ciutat recorden".
També hauries de llegir
Fa 11 setmanes

Tarragona tanca temporalment la Casa Castellarnau

Participació