La Catedral de Tarragona impulsa un nou itinerari arqueològic

La nova ruta, que s'estrenarà el pròxim 3 de febrer, permetrà comprendre el recinte de culte imperial romà, conegut com a temple d'August

El nou itinerari arqueològic permetrà comprendre el recinte de culte imperial romà.
El nou itinerari arqueològic permetrà comprendre el recinte de culte imperial romà. | Arquebisbat de Tarragona
24 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:55h
La Catedral de Tarragona estrenarà el pròxim 3 de febrer un nou itinerari arqueològic que permetrà comprendre el recinte de culte imperial romà, conegut com a temple d'August. La visita recorre principalment espais romans, a través dels murs que configuraven el tancament del propi recinte de culte i que alhora posteriorment van servir de base per aixecar l'actual catedral medieval.

El director del Museu Diocesà de Tarragona i delegat de Cultura de l'Arquebisbat de Tarragona, Andreu Muñoz, ha assenyalat, durant la presentació, que "aquest nou itinerari és un viatge per vint segles d'història".

En la investigació arqueològica hi ha participat l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i experts de l'Arquebisbat de Tarragona, que ha assumit els 20.000 euros que ha costat la museïtzació de l'espai.
 

L'espai s'ubica al voltant del subsòl de la Casa dels Canonges

La presentació del nou itinerari arqueològic ha anat a càrrec de l'investigador de l'ICAC, Josep Maria Macias, i el director del Museu Diocesà, Andreu Muñoz. Es tracta d'un espai al voltant del subsòl de la Casa dels Canonges, darrere les galeries medievals del claustre, a través del qual "s'explica com la mateixa fesomia de la ciutat medieval de Tarragona ens pot mostrar com era la ciutat romana", ha assegurat el Dr. Macias.

En aquest sentit, el Dr. Muñoz ha recordat que "l'origen de l'Església de Tarragona està marcat per les arrels romanes i aquesta consciència de romanitat i de cristiandat queden totalment unides".

Aquest nou espai visitable permetrà descobrir un recorregut pels espais que formen els murs de tancament del recinte de culte imperial romà i entendre com aquest espai va servir de base per poder generar el projecte medieval de la Catedral, i com s'hi ha anat superposant els elements arquitectònics des de l'època renaixentista fins a l'actualitat.