1 de 10
Economia

La Diputació comprarà abans del juny l'antiga seu de Caixa Tarragona amb un inversió de 10 MEUR

Amb aquest moviment, la Diputació de Tarragona vol fusionar en un sol espai la seu corporativa i la seu operativa de l'ens

Imatge de l'antiga seu de Caixa Tarragona a la plaça Imperial Tarraco. | Antonio Ramos
per TarragonaDigital, Tarragona | 30 de gener de 2024 a les 12:41 |
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha confirmat aquest dimarts, 30 de gener, els rumors sobre la possible compra de l'antic edifici de Caixa Tarragona ubicat a la plaça Imperial Tàrraco, així com el trasllat de les dependències del passeig de Sant Antoni per fusionar les seus corporatives i operatives, un moviment que afectarà uns 300 treballadors i que suposarà una despesa de 10 milions d'euros —entre compra i remodelació de l'immoble—.Llauradó ha explicat que aquest és el primer pas decidit de la corporació amb relació a la compra de l'edifici de la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona. La iniciativa consisteix en la signatura d'una proposta de modificació de crèdit per un import de 4,5 milions d'euros. Aquesta mesura té com a objectiu habilitar la institució per exercir el dret de tanteig i retracte que posseeix amb relació a aquest edifici.

Noemí Llauradó ha destacat que aquesta és la primera decisió que es pren pel que fa a l'adquisició de l'antic edifici de Caixa Tarragona. La finalitat principal d'aquesta operació és fusionar els serveis corporatius amb els serveis operatius amb l'objectiu de modernitzar-los, guanyar eficiència i millorar la prestació de serveis, afavorint la transversalitat amb les diferents àrees, com estipula el Pla de Mandat de la institució.

Una reforma que acabarà abans del 2027

La presidenta ha recordat que la Diputació de Tarragona disposa del dret de tanteig i retracte des de l'any 2013, quan es va adquirir l'edifici veí (Síntesi) per allotjar-hi una part dels serveis operatius de l'ens. Després d'analitzar l'oferta funcionalment, jurídicament i econòmicament, la proposta s'ha valorat positivament, motivant la decisió d'exercir el dret de tanteig. Noemí Llauradó ha subratllat que aquesta oportunitat s'emmarca en la reordenació d'espais patrimonials de la Diputació de Tarragona a tota la demarcació.


La presidenta ha informat que la reforma de l'edifici de la Imperial Tàrraco preveu finalitzar-se abans del 2027, amb un pressupost aproximat de 5,5 milions d'euros. Aquesta nova ubicació tindrà més de 300 treballadors i abastirà una àrea total de 7.782 metres quadrats. La seu corporativa actual, al Passeig de Sant Antoni, es destinarà a usos institucionals i de representació.

Respecte a la seu de la Diputació a Tortosa, la presidenta Llauradó ha assegurat que s'està treballant en una solució provisional a curt termini, i a mitjà termini es buscarà una solució definitiva.


Noemí Llauradó ha anunciat que abans de finals de març se celebrarà un ple per aprovar l'exercici del dret de tanteig i retracte, i la compra es preveu efectuar-la abans del juny, sense necessitat de crèdits bancaris, gràcies a la bona situació econòmica de la institució.
Participació