1 de 10

Creixell i Roda de Berà s'uneixen per aturar els abocaments incontrolats de restes vegetals

La reorganització del servei a Roda de Berà va desplaçar els abocaments a Creixell i els municipis apunten als professionals de la jardineria

Creixell endurirà les sancions pels abocaments il·legals. | TarragonaDigital
per Nació, 30 de gener de 2024 a les 17:09 |
L'Ajuntament de Roda de Berà ha posat en marxa una reorganització del servei de recollida de la poda amb l'objectiu de centralitzar aquest servei a la deixalleria municipal. Aquesta mesura pretén evitar l'ús indegut dels contenidors de la via pública, pràctica que ha estat detectada entre una part de la ciutadania i empreses de jardineria.

Amb l'arribada del nou any, l'Ajuntament de Roda de Berà va decidir retirar els contenidors de la via pública amb l'objectiu d'optimitzar recursos i prevenir l'abús d'aquest servei. No obstant això, aquest canvi ha tingut repercussions en l'Ajuntament de Creixell, ja que s'ha observat un augment significatiu en l'abocament de restes vegetals als contenidors de Creixell.


Els alcaldes de Roda de Berà, Pere Virgili, i de Creixell, Montserrat Muñoz, sospiten que industrials que anteriorment feien un ús il·legal dels contenidors de Roda de Berà per estalviar-se costos estan traslladant aquesta pràctica a Creixell. Aquests professionals, obligats a portar les seves restes vegetals a una planta de tractament, estan sent vigilats per evitar l'abocament il·legal als contenidors municipals.

Creixell i Roda de Berà prenen mesures

L'Ajuntament de Roda de Berà i el de Creixell han pres mesures per evitar abocaments il·legals, centralitzant la recollida de poda a la deixalleria. La ciutadania i petits industrials podran dipositar les restes vegetals fins a 200 quilos al dia en aquesta instal·lació. Les restes menors, no llenyoses, podran continuar abocant-se al contenidor marró d'orgànica.

Ambdós ajuntaments vetllaran per garantir el compliment de la normativa i sancionaran empreses i ciutadans que incompleixin les regles. Les sancions poden arribar fins als 750 euros a Roda de Berà i fins als 450 euros a Creixell. Es preveu una modificació de l'ordenança a Creixell per endurir aquestes penalitzacions. En el 2023, a Roda de Berà es van obrir 27 expedients sancionadors, i aquest any ja s'han iniciat 3 expedients per abocaments il·legals.
Participació