Unes 700 persones participaran en el Carnaval de l'Hospitalet de l'Infant, que incorpora canvis

És la primera vegada que la festa està organitzada per l'Associació de Penyes de Sant Roc

Gairebé 700 persones participaran al Carnaval de l'Hospitalet de l'Infant.
Gairebé 700 persones participaran al Carnaval de l'Hospitalet de l'Infant. | TarragonaDigital
31 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:07h
L'Associació de Penyes de SantRoc ha organitzat, per primera vegada, el Carnaval de l'Hospitalet de l'Infant amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i del Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant. La festa se celebrarà del 9 a l'11 de febrer amb algunes novetats.

Entre aquestes, la ruainfantil, que s'ha recuperat i estarà amenitzada per la Xaranga Bandsonats, el divendres 9 de febrer, a partir de les 17:30 h. El punt de partida i d'arribada serà la PlaçaCatalunya, on després se servirà un berenar als més petits i hi haurà una guerra de confetiminidisco amb la Marieta Voltereta.

Nou recorregut a la rua de dissabte de l'Hospitalet

Una altra de les novetats serà el recorregut de la rua del dissabte 10 de febrer i la nova ubicació de l'arc de llums on els participants fan els seus balls i on el jurat del concurs de disfresses en prendrà nota: la Plaça Berenguer d'Entença, en lloc de l'avinguda Via Augusta. Amb aquests canvis, l'Associació de Penyes Sant Roc pretén que la rua sigui més àgil i fer possible que els participants puguin veure també les actuacions dels seus companys en el concurs, segons ha explicat la presidenta d'aquesta entitat local, Aina Jornet.

En la rua de Carnaval d'enguany, hi prendran part gairebé 700persones, repartides en 45colles. Posteriorment, a partir de les 21:30 h, tindrà lloc el sopar al poliesportiu municipal i l'actuació de diversos dj's locals. El mateix dissabte, a mitjanit, es lliuraran els premis del concurs de disfresses (enguany en lloc de donar-se premis en metàl·lic s'entregarà als guanyadors i guanyadores uns vals per gastar als negocis locals). A continuació, a les 00:30 h, s'oferirà el concert del grup de versions Balahits i una altra sessió de dj's locals.

Una festa més participativa

La festa continuarà el diumenge 11 de febrer, amb l'enterrament de la sardina a la Plaça Catalunya. Els anys anteriors aquest acte se celebrava el Dimecres de Cendra, però l'Associació de Penyes Sant Roc ha decidit traslladar-lo al diumenge, amb la voluntat que tingui més participació.

Consistirà en una ruamortuòria, prevista a les 11:30 h, a càrrec de la Colla Jove i Colla Vella i tabalers del Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant; en la incineració i enterrament de la sardina, a les 12 h; i, com a novetat, en un vermutmusical amb dj's locals i coca de recapte per a tots els assistents. S'anima tots els grups participants de la rua a anar vestits de negre, per expressar conjuntament el dol per la mort de Sa MajestatCarnestoltes.

A Vandellòs, se celebraran els actestradicionals. La festa també començarà el divendres 9 de febrer amb una rua pels carrers del poble organitzada per l'Associació de Famílies d'Alumnes Vall de Llorers, amb la col·laboració de l'Ajuntament, i el dissabte 10 de febrer, el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) ha organitzat la rua, el concurs de disfresses i el sopar amb ball.