Una sentència anul·la tres sancions de l'Ajuntament de Tarragona a l'empresa de la neteja

Es tracta de tres multes per incompliments del contracte per part d'FCC que sumen un total de 145.747,15 euros

Imatge d'arxiu d'un vehicle de neteja d'FCC.
Imatge d'arxiu d'un vehicle de neteja d'FCC. | TarragonaDigital
01 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:37h
Una sentència judicial ha anul·lat tres sancions que l'Ajuntament de Tarragona havia interposat a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) per dos incompliments molts greus i un greu l'any 2019. En aquest sentit, s'obliga al consistori tarragoní a retornar un total de 145.747,15 euros a l'actual concessionària del contracte de la neteja de la capital tarragonina.

Cal recordar que el desembre de 2019, el ple de l'Ajuntament va aprovar imposar tres sancions a FCC per diversos incompliments. En aquest sentit, es van interposar dues multes de 60.101,21 euros per no facilitar la informació establerta i per no fer una bona festió del serveis. Així mateix, es va multar l'empresa amb 25.544,73 euros per no fer un servei i no notificar-ho.

FCC va presentar al·legacions a l'Ajuntament, que van ser desestimades. Finalment, l'empresa va presentar recurs al Jutjat contenciós administratiu núm. 1 de Tarragona que el va estimar, donant la raó a la concessionària del servei de neteja de Tarragona.
 

"Una clara situació de conflicte d'interessos"

La sentència considera provat que la tècnica de gestió de residus que va elaborar el document sobre el qual es van fonamentar les sancions estava en "una clara situació de conflicte d'interessos", ja que va ser treballadora de l'empresa FCC entre 2013 i 2018, quan va ser acomiadada. Posteriorment, la tècnica va presentar una demanda per acomiadament improcedent.

En aquest sentit, la jutgessa sentencia que hi va haver "manca d'imparcialitat i neutralitat" per part de la tècnica de gestió de residus de l'Ajuntament de Tarragona. Alhora considera que el document que va elaborar "va ser rellevant i influent en l'adopció de la resolució penalitzadora".