La naturalització del riu Francolí incorporarà nova vegetació i un vial per a bicicletes

L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat la redacció del projecte d'una actuació que haurà d'estar enllestit abans del 31 de desembre de 2025

Imatge d'arxiu de la llera del riu Francolí.
Imatge d'arxiu de la llera del riu Francolí. | Alba Rodríguez
01 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:30h
Pas endavant en la naturalització del riu Francolí al seu pas per Tarragona en el marc del projecte GreenBelt'26. L'Ajuntament ha adjudicat la redacció del projecte, així com la corresponent direcció de l'obra. En aquest sentit, l'empresa adjudicatària ha estat Engisic Solucions i Consulting SL per un import de 187.829,51 euros.

El projecte definirà les actuacions concretes que s'executaran, tot i que com a eixos bàsics hi haurà la neteja, la naturalització i la infraestructura del riu Francolí. Una d'aquestes intervencions preveu habilitar un vial d'1,4 quilòmetres, destinat a ciclistes i persones, en el marge esquerre del darrer tram del riu.
 

Un milió d'euros d'inversió al riu Francolí

Abans de tirar endavant aquest vial, es farà una intensa actuació de neteja i de naturalització de la zona. En aquest sentit, es farà una eliminació extensiva de nuclis de canyars, es potenciaran les franges forestals de ribera i es reconfiguraran els endegaments de la llera aigües avall del pont de la N-340a.

Cal recordar que la partida destinada a aquest projecte és d'un milió d'euros aproximadament, en el marc d'una inversió total de 3.604.816,11 euros, dels quals 3.322.862,71 euros corresponen a la subvenció atorgada a l'Ajuntament de Tarragona pels fons europeus Next Generation.

En ser una actuació vinculada a fons europeus, haurà d'estar enllestida abans del 31 de desembre de 2025.