1 de 10
Protesta

Els pagesos bloquegen les carreteres de Tarragona i en unes protestes multitudinàries

Aquest dimecres aniran cap a Barcelona després d'una jornada de mobilitzacions que qualifiquen «d'èxit»

Els pagesos preveuen allargar les protestes fins aquest dimecres. | ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 6 de febrer de 2024 a les 16:20 |
Les protestes del sector agrícola a Catalunya estan bloquejant les principals carreteres del país des de primera hora del matí. A la demarcació de Tarragona, uns 300 tractors han tallat carreteres a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà, amb afectacions especials a l'AP-2, la C-14 i l'N-240 a Montblanc, així com la C-51 a Vila-rodona, amb 300 tractors més.Les cues de camions i vehicles atrapats per les protestes han estat una constant durant la jornada i s'espera que s'allarguin durant hores. De fet, a l'AP-7 a les Terres de l'Ebre hi ha un altre dels talls importants.

Uns 150 tractors tallen l'autopista AP-7 a l'altura de l'Aldea des de quarts d'una del migdia d'aquest dimarts, 6 de febrer. Les reclamacions són les mateixes que els seus homònims a la resta de país: menys burocràcia i denunciar els alts costos de producció i els baixos preus de venda.


A la tarda, els pagesos han decidit aixecar el tall que han estat fent durant tot el dia a l'AP-2 a Montblanc. Els més d'un centenar de tractors que han bloquejat la via tornen al punt inicial de la convocatòria -on hi ha més agricultors-, que és la rotonda d'accés a l'autopista i que també connecta amb la C-14, l'N-240 i una de les entrades de la localitat. 
 

Hi participen pagesos, ramaders i apicultors del Baix Ebre i Montsià, que s'han situat als dos sentits de circulació de l'autopista aparcats en semibateria i la bloquegen a partir de la sortida nord de l'Aldea.

La seva intenció és estar-s'hi més de 24 hores i de moment ja han muntat carpes i han fet foc per cuinar. També a les Terres de l'Ebre i de manera paral·lela hi ha un altre tall a l'N-420 a Móra la Nova.
Participació