El Museu Terra inaugura la primera exposició a la nova seu de Barcelona

La mostra que té per títol «Peus a terra» estarà oberta fins al 31 de maig.

Imatge de l'obertura de l'exposició
Imatge de l'obertura de l'exposició | Museu Terra
07 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:15h
La Fundació Carulla i el Museu Terra de l’Espluga de Francolí inauguren la primera exposició dins la nova seu de la Fundació al barri del Poblenou de Barcelona. Sota el títol Peus a terra, la mostra convida a reflexionar sobre la relació que tenim amb la terra i pretén obrir un diàleg entorn de la sostenibilitat de la vida a les ciutats a partir de la saviesa i la mirada del món rural.

Peus a terra pretén despertar la reflexió i el debat entre els visitants sobre la unió i el vincle actual amb la terra i agafa com a punt de partida la riquesa, la saviesa i la mirada del món rural. La mostra, que estarà oberta fins el 31 de maig, fomenta una reconnexió profunda i conscient amb la terra entesa com a sòl que ens alimenta, com a paisatge cultural del qual tenir cura i, per extensió, com a planeta al que no es pot renunciar.

El Museu Terra vol seguir posant en valor tots aquests coneixements adquirits al llarg de molts segles de convivència amb la terra i el camp i sobretot, vol ampliar-ne la divulgació per convertir tot aquest coneixement en el nou prisma des d’on plantejar la sostenibilitat.

La mostra està composta per una trentena d’obres, entre estris i peces històriques, fotografies, il·lustracions i instal·lacions audiovisuals, que reflecteixen el diàleg constant entre la terra i les persones. Moltes de les peces exposades provenen del Museu Terra que, des de fa més de 35 anys, disposa d’una col.lecció etnològica de més de 5.000 peces, entre objectes i fotografies.

L’exposició està plantejada com un relat evolutiu que mostra el passat compartit de relació amb la terra fins l’actualitat (des dels càntirs, les olles d’aram i els oficis tradicionals de la segona meitat del segle XIX a l'ús massiu de plàstics...).