El menor d'edat implicat en una pallissa mortal a Batea, sentenciat a 6 anys d'internament

Els fets van tenir lloc el passat mes de maig, quan el condemnat i un adult de 19 anys, van apallissar mortalment un home

Els Mossos d'Esquadra van detenir dos joves en relació a la pallissa mortal a un home a Batea.
Els Mossos d'Esquadra van detenir dos joves en relació a la pallissa mortal a un home a Batea. | Mossos d'Esquadra
08 de febrer del 2024
Actualitzat a les 14:22h
El jutjat de menors de Tarragona ha imposat sis anys d'internament en règim tancat a un adolescent de 15 anys que, juntament amb un adult de 19, va apallissar un home que va morir a causa de les ferides. Els fets van tenir lloc el passat mes de maig al municipi de Batea, a la comarca de la Terra Alta.

Pel que fa al jove major d'edat implicat, que va també va ser arrestat per aquesta causa, va ingressar a presó provisional dos dies després de la mort de la víctima, i la causa correspon a la jurisdicció d'adults.
 

Una pallissa brutal

La sentència constata que la tarda del 26 de maig de 2023 els dos implicats van amenaçar la víctima amb donar-li "una pallissa". Així mateix, el menor li va recriminar que s'havia aprofitat del seu pare, ja mort, i que l'estiu anterior s'havien gastat 22.000 euros en alcohol.

El mateix dia al voltant de les 21 hores, el van perseguir pel municipi fins a les piscines de Batea, on el van portar fins a una zona boscosa i li van donar cops de puny, van pegar-li amb un pal al cap i li van continuar donant cops quan va caure a terra. També el van agafar per colpejar-li el cap contra un banc de pedra.

Després, la víctima va aconseguir anar a casa del seu excunyat i demanar ajuda. En aquest sentit, va ser ingressat a l'hospital amb "baix nivell de consciència" i amb una hemorràgia cerebral, quedant ingressat a Cures Pal·liatives fins que va morir dos dies després.