1 de 10
Àrea Metropolitana

La Conferència Episcopal Tarraconense demana «resar intensament» perquè plogui

Animen els feligresos a intensificar les rogatives perquè Déu concedeixi «el do de la pluja que tant necessita la nostra societat».

Imatge de la rogativa a Cabra del Camp | Arquebisbat de Tarragona
per Albert Oliva, Tarragona | 9 de febrer de 2024 a les 09:39 |
La Conferència Episcopal Tarraconense, que agrupa les deu diòcesis de Catalunya, ha demanat a les comunitats cristianes que resin per posar fi a la greu sequera. En aquest sentit, els bisbes catalans animen els feligresos a intensificar les rogatives perquè Déu concedeixi «el do de la pluja que tant necessita la nostra societat», ja sigui durant l'oració personal com en actes comunitaris «confiant que el Pare celestial donarà coses bones als qui se les demanen».

Fa temps que no plou amb la suficient regularitat i quantitat, de tal manera que la sequera afecta moltes poblacions que han vist compromès o limitat l’ús de l’aigua per a la vida quotidiana, així com per a la indústria, la ramaderia o l’agricultura, fent-se dia a dia més àmplia la població que s’hi veu afectada


De la mateixa manera, els bisbes demanen a tots els membres de la societat «a valorar el do preciós de l’aigua i a fer-ne un ús responsable, com una expressió més del compromís envers la conservació de la natura, portant endavant una veritable ecologia integral».

Cabra del Camp treu el «Sant Crist gros»

En la línia, el dia 6 de maig de 2023, coincidint amb la celebració de la Invenció de la Santa Creu, la Parròquia de Santa Maria de Cabra del Camp va organitzar una rogativa extraordinària per demanar a Déu el do de la pluja.

La celebració va començar amb l’ofrena floral a la imatge del Sant Crist, a l’església parroquial. Des del temple es va iniciar una professó molt concorreguda que va aplegar centenars de veïns i veïnes de la comarca. El seguici es va aturar a la plaça de la Creu, des d’on es va beneir el terme, i a la font del Sant Crist, on es va fer la pregària de rogativa per demanar la pluja.


La imatge del Sant Crist de Cabra del Camp normalment no surt del seu cambril. Quan ho fa, és de manera extraordinària per commemorar alguna efemèride o amb motiu d'una sequera prolongada, tal com la que es viu actualment a Catalunya.
Participació